×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

GRUPPETTA: Blytung vinst för Ninjas In Pyjamas — obesegrade i gruppen

2
Ännu en stark insats från storstjärnan Nicolai "dev1ce" Reedtz bidrog till Ninjas In Pyjamas tredje raka gruppspelsvinst.
Ninjas in Pyjamas slutar etta i sin Blast Premier-grupp. Det står klart efter att laget igår tog sin tredje raka seger i gruppspelet.

Matchen om förstaplatsen blev ett returmöte mellan svenskarna och det tyska stjärnlaget BIG. Så sent som i måndags möttes lagen senast och då körde svenskarna över BIG och tog en bekväm 2-0-seger.

Gårdagens match blev desto svettigare för ninjorna. En trög start på Dust2:s CT-sida gjorde att BIG kunde dra ifrån till en 11-4-ledning efter 15 rundor. Ninjorna spelade upp sig ordentligt på T-sidan men till slut var det ändå BIG som knep första kartan med siffrorna 16-14.

Mirage blev också en jämn historia. Men precis som i mötet mellan NIP och G2 Esports klev lagets danske storstjärna Nicolai "dev1ce" Reedtz fram och visade vägen för NIP. 26-åringen, som under ESL Pro League hade svårt att få spelet att stämma, visade med sina 29 kills vägen i NIP:s 16-14-seger på kartan.

Avgörandet kom på Inferno och där dominerade svenskarna totalt. Precis som i veckans tidigare match mot BIG kopplade svenskarna greppet om matchen direkt genom en urstark CT-sida vilket banade väg för en bekväm 16-5-seger på kartan.

Vinsten innebär att NIP slutar etta i gruppen. Redan genom vinsten mot G2 Esports säkrade laget en plats i turneringens slutspel som äger rum i slutet av november på plats i Royal Arena i Köpenhamn.

För NIP väntar nu några dagars vila innan IEM Fall som är det avslutande kvalet till CS:GO-majorn i Stockholm. IEM Falls gruppspel inleds på onsdag nästa vecka och NIP har lottats till grupp D tillsammans med bland annat Fnatic och Faze Clan.


Artikelbild: Pressbild/NIP
Videokälla: Blast Premier/Twitch

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..