×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Heroic-stjärnorna utreds för fusk — HUNDEN har lämnat över bevisning

1
Efter att Nicolai "HUNDEN" Petersen delat med sig av bevisning utreds nu flera spelare för att ha varit inblandade i förra årets fuskskandal.
Det har gått ett år sedan skandalen om den så kallade coachbuggen briserade. Totalt 37 coacher, däribland svenskarna Faruk "pita" Pita och Robert "RobbaN" Dahlström, stängdes av för att ha använt sig av buggen.

Nu väljer Esportens Integritetskommission (ESIC) att öppna en ny utredning i syfte att granska om de spelare som då utgjorde Heroic varit delaktiga i fuskandet.

Beslutet kommer efter att Heroics före detta coach Nicolai "HUNDEN" Petersen under en intervju med TV2 Sport avslöjat att flera Heroic-spelare kände till att han använt sig av buggen. Tidigare har HUNDEN hävdat att han agerade på eget bevåg och att spelarna inte visste att han använt sig av buggen.

Efter att ha hamnat i ett publikt storbråk med Heroic har nu HUNDEN valt att dela med sig av information som han menar utgör bevisning för att spelarna var med på fuskandet. Enligt TV2 Sport ska bevisningen bland annat bestå av chattloggar där spelarna erkänner att de känt till fusket.

Heroics roster när HUNDEN använde coachbuggen var:
Rene "TeSeS" Madsen
Nikolaj "niko" Kristensen
Casper "cadiaN" Møller
Martin "stavn" Lund
Johannes "b0RUP" Borup

Artikelbild: Pressbild/ESL och Dreamhack
Videokälla: Igor Bornebusch/Twitch

Var det rätt av HUNDEN att berätta om Heroic-spelarna?

559 personer har röstat

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..