×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

HUNDEN: "Flera Heroic-spelare visste att jag fuskade"

1
Nicoali "HUNDEN" Petersen menar att några av Heroics spelare kände till att han använde coachbuggen under förra året.
I en intervju med den danska kanalen TV2 SPORT berättar Nicolai "HUNDEN" Petersen, som nyligen stängts av från professionellt spel i två år, att några av Heroic-spelarna kände till att han använde sig av den så kallade coachbuggen under förra året.

Användandet av coachbuggen ledde till att HUNDEN, och flera andra coacher, straffades genom avstängningar. Tidigare har HUNDEN hävdat att det bara var han som kände till att laget använde sig av coachbuggen, men efter att ha hamnat i storbråk med sin förre arbetsgivare Heroic väljer han nu att ändra sin historia.

— Några av spelarna var medvetna om det. Jag vill inte nämna några namn, det är upp till spelarna själva att berätta. Det finns inte längre någon anledning att undanhålla sanningen, säger HUNDEN i intervjun.

TV2 ska ha tagit del av dokumentation och chattloggar som styrker HUNDENs uttalanden.

Heroics vd, Joachim Haraldsen, menar att det inte ligger någon sanning bakom de nya uppgifterna. Enligt Haraldsen är HUNDEN ute efter att förstöra för organisationen efter att han tidigare i år fått sparken från laget.

— Ärendet undersöktes noga av ESIC (Esportens Integritetskommission, red.) som fann att HUNDEN var skyldig till fusket. Då förklarade han att han agerade ensam och utan att hans lagkamrater visste något om det, något han vidhållit också i senare intervjuer, skriver Haraldsen i ett uttalande till TV2.

— Jag är övertygad om att ESIC och resten av världen kommer att se detta för vad det är. Nicolai Petersen svek sina lagkamrater genom att fuska, han svek dem genom att dela hemlig information med en stor konkurrent och han sviker dem nu en tredje gång genom att klandra dem för sina egna gärningar. Det är inte särskilt heroiskt, skriver Haraldsen.

I en intervju med HLTV Confirmed förklarade ESIC:s representant Ian Smith häromdagen att det finns en möjlighet att kommissionen väljer att öppna utredningen angående coachbuggen igen om ny information i fallet tillkommer.

Artikelbild: Adela Sznajder/Dreamhack
Videokälla: Igor Bornebusch/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..