×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fortfarande inget besked angående Majorn — knäpptyst från PGL

1
Det är ännu inte helt klart om CS:GO-majorn kommer att hållas i Stockholm eller inte.
Turneringsarrangören PGL, som arrangerar höstens CS:GO-major, har ännu inte annonserat sitt beslut i frågan om var majorn ska hållas. Enligt tidigare uppgifter till Fragbite var PGL:s plan att fatta beslut i frågan senast under gårdagen, men om något beslut fattades i går har det i sådana fall ännu inte kommunicerats till allmänheten.

Det senaste som kommunicerats utåt från PGL:s håll är ett pressmeddelande som organisationen släppte i tisdags. Där specificerade organisationen vilka krav som ställs för att majorn ska kunna hållas i Sverige. För det första kräver man att alla turneringsdeltagare ska kunna få visum. Det andra kravet är att man vill vara garanterad möjligheten att ha en stor publik.

Under gårdagen föreslog regeringen ändringar i inreseförbudet som innebär att det inte kommer att vara några problem för CS:GO-majorns deltagare att komma in i landet. Denna ändring bör vara tillräckligt för att tillmötesgå det första kravet.

Vad gäller kravet på publik så har PGL ännu inte öppet berättat hur många personer man vill garanteras få ha i publiken. Med dagens restriktioner får Avicii Arena ta in 300 personer per sektion vilket enligt uppgifter till Fragbite motsvarar en total publiksiffra på omkring 4000 personer. Publiksiffran kan öka till hösten då restriktionerna väntas vara något lättare.

Svenska Esportförbundet, som tillsammans med bland annat Ninjas in Pyjamas, Godsent och Lilmix, haft en dialog med PGL har inte hört något nytt från arrangören sedan i söndags förra veckan.

— Vi hade en dialog i söndags där PGL meddelade att de behövde svar senast torsdag för att fatta ett beslut på fredagen. Därefter har vi hållt dem uppdaterade så snart vi fått ny information, berättar Svenska Esportförbundets ordförande Sammi Kaidi.

Trots att beskedet från PGL dröjer ser Kaidi positivt på möjligheterna att CS:GO-majorn hålls i Stockholm som planerat.

— Jag hoppas att PGL gör en samlad bedömning av de besked som vi lämnat för att kunna meddela att planeringen för CS:GO-majorn i Stockholm fullföljer, säger han.

— Vi ser positivt på att PGL inte tar något förhastat beslut och hoppas att detta bara betyder att de ser över beskeden som lämnats.

Fragbite söker PGL för en kommentar.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..