×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Ninjas In Pyjamas presschef om major-förhandlingarna: "Vi har gjort allt vi kan"

1
Anton Fagerhem, presschef för Ninjas In Pyjamas, hoppas att majorn kan stanna i Sverige men oroas av PGL:s krav.
Sedan det blev offentligt att PGL överväger att flytta den planerade CS:GO-majorn från Sverige har flera tunga svenska esport-organisationer under veckan kämpat hårt för att rädda majorn till Stockholm. Ninjas in Pyjamas, som har sin bas i Stockholm, är en av de parter som hörts mest i frågan.

NiP:s presschef Anton Fagerhem, som är den som arbetat med frågan för NiP:s räkning, gläds över gårdagens mötesinbjudan från kulturminister Amanda Lind.

– Det känns skönt att äntligen få återkoppling, även om det hade underlättat att få det lite tidigare. Kulturministern ska vara ledande i frågan, det är bara att kolla på hur Danmarks kulturdepartement arbetar med esport, säger Fagerhem.

Trots kulturministerns engagemang i frågan är Fagerhem inte säker på att frågan är helt löst.

– Vi hoppas, givetvis. Veckan som gått har visat hur stort communityt är, och vad vi kan göra tillsammans. Det som oroar mig är hur bestämd ton PGL har kring att flytta majorn, oavsett vad. Vi har gjort allt vi kan, och PGL pratar fortsatt kallhjärtat om ett garantibrev.

– För alla som älskar esport betyder detta allt. För NIP, om möjligt mer än så. Att flytta majorn vore som att flytta ett fotbolls-VM på hemmaplan.

Det är ännu inte bekräftat om och i sådana fall vilken tid som mötet mellan PGL och Amanda Lind äger rum under dagen.

Artikelbild: Pressbild/Ninjas In Pyjamas och Stockholm Live

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..