×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Regeringen ändrar inreseförbudet — öppnar för CS:GO-proffsen: "Känns fantastiskt"

1
Ändringen innebär att det inte kommer att vara några problem för CS:GO-majorns deltagare att komma in i landet.
Regeringskansliet har i dag lämnat ett förslag om ändring av inreseförbudet så att också deltagare i esport-tävlingar ska kunna resa in i Sverige. Ändringen är ett direkt svar på de krav som turneringsarrangören PGL ställt för att inte flytta höstens planerade CS:GO-major från Stockholm.

I promemorian motiveras förändringen i förbudet bland annat av att Regeringskansliet "uppmärksammats på att tillämpningen får som konsekvens att undantaget inte kan åberopas vid tävlingar i s.k. e-sport".

Svenska Esportförbundets ordförande Sammi Kaidi är mycket glad över regeringens besked.

— Det är ett kvitto på vad gemensamma insatser, målinriktat arbete och ett lösningsorienterat fokus från svensk e-sport kan åstadkomma, vilket känns fantastiskt och bådar gott för organisering av e-sport i Sverige, säger han.

— Arrangörens huvudkrav var att få garantier för inresa av spelare och personal till höstens CS:GO Major. Det har nu regeringen hörsammat genom vårt lobbyarbete på kort tid. Vi ser inga andra hinder än att arrangören fullföljer planen med en CS:GO Major i Stockholm till hösten.

I ett pressmeddelande bekräftar inrikesminister Mikael Damberg att undantaget görs för att internationella elittävlingar i esport ska kunna hållas i Sverige.

— Detta undantag är viktigt för att vi ska kunna öka möjlig­heterna att genom­föra inter­natio­nella elit­tävlingar i e-sport i Sverige, säger inrikes­­minister Mikael Damberg.

Det återstår att se om denna ändring är tillräckligt för att övertyga PGL om att hålla majorn i Sverige. PGL har tidigare meddelat att besked om var höstens major ska hållas kommer under dagen.

Artikelbild: Pressbild/Svenska E-sportförbundet och Live Stockholm.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..