×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Regeringen ändrar inreseförbudet — öppnar för CS:GO-proffsen: "Känns fantastiskt"

1
Ändringen innebär att det inte kommer att vara några problem för CS:GO-majorns deltagare att komma in i landet.
Regeringskansliet har i dag lämnat ett förslag om ändring av inreseförbudet så att också deltagare i esport-tävlingar ska kunna resa in i Sverige. Ändringen är ett direkt svar på de krav som turneringsarrangören PGL ställt för att inte flytta höstens planerade CS:GO-major från Stockholm.

I promemorian motiveras förändringen i förbudet bland annat av att Regeringskansliet "uppmärksammats på att tillämpningen får som konsekvens att undantaget inte kan åberopas vid tävlingar i s.k. e-sport".

Svenska Esportförbundets ordförande Sammi Kaidi är mycket glad över regeringens besked.

— Det är ett kvitto på vad gemensamma insatser, målinriktat arbete och ett lösningsorienterat fokus från svensk e-sport kan åstadkomma, vilket känns fantastiskt och bådar gott för organisering av e-sport i Sverige, säger han.

— Arrangörens huvudkrav var att få garantier för inresa av spelare och personal till höstens CS:GO Major. Det har nu regeringen hörsammat genom vårt lobbyarbete på kort tid. Vi ser inga andra hinder än att arrangören fullföljer planen med en CS:GO Major i Stockholm till hösten.

I ett pressmeddelande bekräftar inrikesminister Mikael Damberg att undantaget görs för att internationella elittävlingar i esport ska kunna hållas i Sverige.

— Detta undantag är viktigt för att vi ska kunna öka möjlig­heterna att genom­föra inter­natio­nella elit­tävlingar i e-sport i Sverige, säger inrikes­­minister Mikael Damberg.

Det återstår att se om denna ändring är tillräckligt för att övertyga PGL om att hålla majorn i Sverige. PGL har tidigare meddelat att besked om var höstens major ska hållas kommer under dagen.

Artikelbild: Pressbild/Svenska E-sportförbundet och Live Stockholm.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..