×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

Ninjas In Pyjamas vann övertidsrysare: "Bättre för varje dag"

1
Svenskarna lyckades skaka av sig turbulensen kring skandalmatchen mot Anonymo och vann med 2-0 mot FunPlus Phoenix.
Ninjas in Pyjamas har varit laget på allas läppar hittills under Flashpoint 3. Nu är laget klara för upper bracket-semifinal efter att ha tagit en tung 2-0-vinst mot Jonatan "Devilwalk" Lundbergs FunPlus Phoenix.

Matchen startade på NIP:s kartval Mirage. Svenskarna fick en rivstart och gick snabbt upp till ledning med hela 8-0 innan FunPlus Phoenix lyckades vinna några rundor. Övertaget för svenskarna var dock stort och den första halvan slutade till slut 10-5 till svenskarna.

När ninjorna sedan vann pistolrundan som CT efter en läcker retake signerad Hampus "hampus" Poser och Nicolai "dev1ce" Reedtz ökade ledningen ytterligare. FunPlus Phoenix hade ingen chans att ta in och kartan slutade 16-12 till NIP.

– De överraskade oss i flera rundor, men i slutändan var det ganska enkelt att läsa dem. Det blev enklare för varje runda, sade Fredrik "REZ" Sterner om lagets insats på kartan efter matchen.

Nästa karta blev Inferno, vilket kom som en positiv överraskning för svenskarna. Enligt lagets IGL Hampus "hampus" Poser räkande svenskarna med att få spela Train.

– Vi förväntade oss Train, men de pickade Inferno och då kände vi "gött, nu vinner vi".

Men någon enkel resa på Inferno blev det inte. Trots två vunna pistolrundor lyckades NIP inte konvertera till något större övertag.

Istället var det FunPlus Phoenix som till slut gick upp till matchpoäng med 15-14. Storspelande Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora lyckades dock avsluta den avgörande rundan med två kills och tvingade därmed kartan till övertid.

På övertiden banade REZ vägen med en imponerande 4-kill i den första rundan. FunPlus Phoenix lyckades kvittera omgående, men NIP kunde till slut rycka ifrån och vinna kartan med 19-17.

– Vi blir bättre för varje dag och för varje träning, kommenterade REZ efter matchen.

– Jag skulle definitivt säga att vi är ett topp 10-lag nu åtminstone, men vi har potential att nå ännu högre.

Härnäst möter Ninjas In Pyjamas G2 i upper bracket-semifinal.



Foto: Pressbild/Ninjas In Pyjamas.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..