×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

ztr inför mötet med FPX: "Jag har inte visat det jag kan"

2
Ikväll är det dags för Ninjas in Pyjamas andra match i Flashpoint 3. De ställs ikväll mot FunPlus Phoenix i upper bracket. Vi tog ett snack med Erik "ztr" Gustafsson för att få hans tankar om kvällens möte.
Ninjas in Pyjamas resa i Flashpoint 3 fortsätter idag klockan 21:00. Detta när de ställs mot Jonatan "Devilwalk" Lundberg och kompani i FunPlus Phoenix. Enligt lagets unga löfte Erik "ztr" Gustafsson har laget inte hunnit förbereda sig på något särskilt sätt för motståndet.

– Vi har inte gjort så mycket. Vi har haft lite vila eftersom det har varit ett par hektiska dagar. Sen så har vi ju såklart, som inför varje match, kollat på de kartor vi tror det blir och antistrattat. Så vi har en plan inför just den matchen, säger han.

De hektiska dagarna kommer till följd av all dramatik som följde efter Flashpoints beslut att spela om matchen mellan Anonymo och NIP. Kalabaliken kring beslutet ledde till mycket hårda ord mot spelarna på sociala medier, men ztr tror inte att detta påverkar lagets chanser i kvällens match.

– Nä det skulle jag inte vilja säga. Det är ju inte särskilt nice med massa kommentarer på tweets och ens profil hela tiden. Men jag vet ju att det är mest tomma hot så det påverkar mig inte så mycket.

Inför turneringen avslöjade hampus för Fragbite att NiP gjort ändringar i lagets taktiker. En konsekvens av detta var att ztr förlorade sin roll som deltids-IGL.

– Vi märkte i laget att det blev bättre så. Det fanns mer plus till att han körde det själv. Vi bytte tillbaka till bara hampus så nu kan jag fokusera mer på mitt egna spel och hampus kan prestera minst lika bra.

Om det faktiskt redan har funkat kommer ta lite tid att se men ztr menar att det har blivit förbättringar.

– Jag är inte där jag vill vara än. Jag har inte visat det jag kan helt. Men jag är definitivt förbättrat mig lite.

Situationen med Anonymo blev minst sagt stökig och vi kände att vi ville få ztr:s tankar kring detta. Han känner trots vinsten att det är lite tråkigt.

—Det känns ju såklart tråkigt, det är lite mixade känslor. Det är ju tråkigt för Anonymo hade de ens behövde spela om den. Om allt skulle gå rätt till från början så skulle vi ju bara skjutit upp matchen. Så det känns ju tråkigt att de behövde spela om en match de hade vunnit. Men samtidigt så känner ju vi att vi spelade med ett rätt så stort handikapp. Samtidigt som det är tråkigt för dom så känns det i alla fall lite okej att vi fick spela om matchen under bättre omständigheter.

Om NiP vinner dagens möte mot FunPlus Phoenix så väntar ännu tuffare motstånd i nästa omgång. Antingen kommer svensklaget att ställas mot ESL Pro League-vinnarna Heroic eller G2 Esports. ztr vill bevisa att NiP kan slå vilka som helst.

—Jag skulle ju säga att Heroic är det bättre laget. Men jag hade gärna velat möta dem och visa att vi kan vinna mot dem. Speciellt nu när vi praccat mer med dev1ce och formats lite bättre. Så det skulle vara roligt att vinna mot Heroic då de anses som ett av de tre bästa lagen i världen nu.



Artikelbild: Ninjas in Pyjamas

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..