×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Sandstrxm: Allt annat än en final är ett misslyckande för Dignitas

1
Denna vecka spelas det europeiska slutspelet av Funspark ULTI. Det är hög tid att svenskarna i Dignitas tar sig till en final.
I dag är det tre månader och en vecka sedan Dignitas förstärkte sin femma med Jonas "Lekr0" Olofsson. Tongångarna från Dignitas-lägret har varit odelat positiva vad gäller nyförvärvet och i maj nådde laget sin högsta placering på världsrankingen sedan laget bildades.

Ändå har jag svårt att vara riktigt nöjd.

Visst, i april slog laget både Team Liquid och Evil Geniuses. När lagets storstjärna Patrik "f0rest" Lindberg sade till Dignitas hemsida att vinsterna visar att laget är på rätt väg är det svårt att säga att han hade fel.

Men resultaten efter de båda bragdmatcherna är långt ifrån vad som krävs om laget ska nå det uttalade målet om en topp 10—15-placering på världsrankingen. Vad som är lagets problem är tydligt: Dignitas har svårt att konsekvent slå lag som på pappret är lika bra eller sämre.

I lagets fem senaste tävlingar har svenskarna slagits ut av Lyngby Vikings, Wisla Krakow, ENCE Esports, Sprout och HAVU Gaming. Av dessa är det bara HAVU som i skrivande stund har en högre placering på världsrankingen än Dignitas (HAVU är rankade 22, Dignitas 24).

I morgon kliver svenskarna ut på servern för att spela Funspark Ultis europeiska slutspel. Stirrar man blint på rankingen ska Dignitas vara ett av lagen som är favoriter till att ta hem turneringen. Ser man till lagets uttalade målsättning är allt annat än en final ett misslyckande.



Artikelbild: Pressbild/Ninjas In Pyjamas

Är Dignitas bättre än Fnatic?

941 personer har röstat

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..