×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Många debuter under Cologne — här är lagens förutsättningar

1
Tisdag 2 juni startar ESL One Cologne 2019. I tre artiklar kommer vi att titta på lagen i turneringen och prata om deras chanser. Till att börja med tar vi en titt på de lagen som nyligen plockat in nya spelare, Ninjas in Pyjamas, NRG Esports, Natus Vincere och Made in Brazil.
Under nästa vecka, tisdag 2 juni, så startar ESL One Cologne. En av de mest prestigefyllda turneringarna i Counter-Strike: Global Offensive. Detta är den fortfarande trots att det denna gången inte är en major. Många lag har inför turneringen gjort spelarförändringar som inte har testats ordentligt. Bland dessa hittar vi Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora till Ninjas in Pyjamas och Kirill "Boombl4" Mikhailov till Natus Vincere.

Lag med nya spelare

Ninjas in Pyjamas

Foto: Adela Sznajder/Dreamhack
Foto: Adela Sznajder/Dreamhack

Ninjas in Pyjamas ersatte nyligen Dennis "dennis" Edman med Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora från Team Ancient. Den unga talangen kommer inte att kunna delta med laget i majorn men får tid att visa upp sig nu under Cologne. Vi på Fragbite har tidigare diskuterat om Plopski är rätt spelare för NiP. Vi är inte helt sålda på idéen. Ninjorna saknar fortfarande en renodlad AWP-spelare men även en stark IGL.

Vem som sköter snacket i NiP just nu är okänt, det var länge Jonas "Lekr0" Olofsson innan Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, som troligen är påväg ut ur laget, tog över. De har inför majorn tagit in Maikil "Golden" Selim då Plopski inte kan delta. Men hur har då träningen fram till Cologne gått till? Det finns mycket obesvarade frågor hos NiP och det kan bli svårt för laget under ESL One. De som behöver hända är att någon eller några av deras spelare, gärna Plopski, skjuter riktigt hårt. NiP kommer ha svårt att vinna Cologne på lagspel och taktiker.

Natus Vincere

Foto: Gameinside
Foto: Gameinside

Ett lag som har haft lite längre tid att träna med sin nya spelare är Natus Vincere. I slutet av maj valde de att plocka upp Kirill "Boombl4" Mikhailov. Spelaren som tidigare spelat för Quantum Bellator Fire, senare Winstrike Team. Reste många ögonbryn under Eleague Boston Major 2018 där de lyckades ta sig till slutspel. Han har varit känd som en aggressiv IGL som också lyckas fraga hårt.

Om spelaren är IGL för Na'vi eller om det fortfarande är Danylo "Zeus" Teslenko är dock okänt. Men vare sig om han är IGL eller inte så passar han bra in i laget. Ioann "Edward" Sukhariev hade inte presterat under en längre tid och om boombl4 nu inte är IGL kommer han ha lättare att prestera starkare individuellt. Jag ser att Na'vi med boombl4 är ett riktigt farligt lag inför Cologne och har stor chans att ta sig till slutspel, om inte längre än så.

Made in Brazil

Foto: Adela Szajder/Dreamhack
Foto: Adela Szajder/Dreamhack

Den brasilianska laget MIBR har under den senaste tiden inte presterat upp till deras förhoppningar. De valde därför att byta spelare med Immortals, de släppte Joao "felps" Vasconcellos och plockade in Lucas "LUCAS1" Teles. Detta byte skedde nu i veckan så laget har inte haft lång tid att tränka med LUCAS1. Det är dock inte första gången som 23-åringen spelar under Gabriel "FalleN" Toledo.

Det är nog större chans att LUCAS1 har kommit in lättare i MIBR än till exempel Plopski i Nip. Det känns som detta är ett byte som kommer att gynna MIBR både på kort- och långtid. MIBR har dock fått en tuff grupp och kommer att ställas mot svenska Fnatic. Trots detta har de nog stor chans att ta sig till slutspel. Fnatic och Astralis har varit skakiga på senaste, Team Vitality och ENCE Esports har inte setts prestera bra de senaste turneringarna och NiP har en ny spelare. Så länge spelarna i laget presterar kommer de att ta sig långt i turneringen.

NRG Esports


Det amerikanska laget har under den senaste tiden presterat helt okej på LAN, de har tagit sig till semifinal i StarSeries & i-League CS:GO Season 7, ECS säsong 7 och ESL Pro League säsong 9. Under Dreamhack Masters Dallas lyckades de dock inte ens ta sig ur gruppen. I och med detta har de valt att byta ut sin IGL Damian "daps" Steele mot Peter "stanislaw" Jarguz. Trots att laget spelade med daps under ESL Pro League så var stanislaw med laget på plats och tränade.

Detta byte är rätt så oklart. Varför byta ut sin IGL när man faktiskt presterar bra? daps har ofta legat sist på scoreboarden och detta kan vara en av anledningarna. Men kommer stanislaw prestera bättre? I Complexity var stanislaw en spelare som ofta låg i mitten av scoreboarden och hade många starka rundor. Under hans två officiella matcher med NRG, som båda var vinster, har han dock, precis som daps, legat sist. De andra spelarna har dock spelat bra och om stanislaw nu är IGL är det logiskt. NRG kommer i sin första match att ställas mot Furia Esports och har förutom dem även Team Liquid, Faze Clan och Navi i gruppen. NRG kommer att få det tufft och om stanislaw är rätt för laget kommer vara spännande att se.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..