×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Topplistan: Sveriges största streamers år 2022

1
Ännu ett streamingår har passerat. Här är de 10 största svenska kanalerna på Twitch år 2022.
Den här listan är begränsad till streamers som anger att de streamar på svenska. Det finns många stora svenska streamers som anger att de streamar på andra språk som därför inte är med på den här listan.

1. CyrusTWO — 2,5 miljoner tittade timmar

Foto: CyrusTWO/Youtube
Foto: CyrusTWO/Youtube

Har mestadels streamat: GTA

Sveriges största svensktalande streamer är fortfarande Tim "CyrusTWO" Sellbrand. Precis som förra året är Cyrus ohotad etta på listan med nästan en miljon fler tittade timmar än tvåan.

Under 2022 har streamern alltjämt behållit sitt snittantal tittare omkring 1300 och anledningen till att han inte når upp i samma antal tittade timmar som förra årets 2,7 miljoner är för att han helt enkelt har färre streamade timmar.

Länk till streamen

2. HeatoN — 1,6 miljoner tittade timmar

Foto: Pressbild/Godsent
Foto: Pressbild/Godsent
Har mestadels streamat: Counter-Strike

Den svenska CS-legendaren Emil "HeatoN" Christensen har haft ett fantastiskt år på Twitch. Under året har HeatoN streamat mer än någonsin tidigare vilket gör att han klättrar en placering på listan och numera innehar andraplatsen.

I slutet av året presenterades HeatoN som ny vd för den svenska esportorganisationen Godsent. Det blir intressant att se om svensken kan fortsätta streama lika mycket under 2023 med tanke på sina nya arbetsuppgifter.

Länk till streamen

3. slop3 — 1,2 miljoner tittade timmar

Foto: Kim Andersson
Foto: Kim Andersson

Har mestadels streamat: Just chatting, Counter-Strike, PUBG

Sveriges största IRL-streamer Fredrik "slop3" Wahlstedt kan lägga ytterligare ett framgångsrikt Twitch-år till historien. Jämfört med 2021 tappar slop3 visserligen en placering på listan men streamerns svenska fanbase är alltjämt en av de största i landet.

Länk till streamen

4. gpunkt — 1,2 miljoner tittade timmar

Foto: gpunkt/Twitch
Foto: gpunkt/Twitch

Har mestadels streamat: GTA

Göteborgaren gpunkts kanal fortsätter att växa ordentligt på Twitch. Antalet tittade timmar på streamerns kanal har ökat från 971 000 tittade timmar år 2021 till 1,2 miljoner år 2022 vilket gör att han klättrar en placering i vår lista. gpunkt är en av de streamers på listan som har flest streamingtimmar i ryggen med över 1600 timmar streamade under året.

Länk till streamen

5. Frantixx — 1,1 miljoner tittade timmar

Foto: Frantixx/Instagram
Foto: Frantixx/Instagram

Har mestadels streamat: GTA

Statistikmässigt levererade Frantixx ett nästan exakt lika starkt 2022 som år 2021. GTA-streamerns siffror är nästintill identiska med förra årets fina siffror vilket räcker till en femteplats topplistan i år.

Länk till streamen

6. einz — 953 000 tittade timmar

Foto: einz/Twitch
Foto: einz/Twitch


En av de svenska GTA-streamers som växt mest under år 2022 är einz. I fjol parkerade han på en åttondeplats i vår lista med 650 000 tittade timmar. I år blir det istället en sjätteplats med över 900 000 tittade timmar. Ökar explosionsartat trots att han faktiskt har något färre streamade timmar än förra året.

Länk till streamen

7. emilio — 773 000 tittade timmar

Foto: emilio/Twitch
Foto: emilio/Twitch

Har mestadels streamat: Counter-Strike

Det före detta CS-proffset Joel "emilio" Makos utveckling på Twitch har fått många att lyfta på ögonbrynen under året. Streamerns snittantal tittare har gått från 49 år 2021 till 370 år 2022 — en explosionsartad ökning som fått många att ifrågasätta om siffrorna verkligen är legitima.

Twitch verkar dock inte ha några synpunkter på emilios siffror och tack vare den otroliga ökningen av tittare samtidigt som han streamat över 2000 timmar under året intar emilio en sjundeplats på listan över Sveriges mest tittade streamers på plattformen.

Länk till streamen

8. Pojken — 706 000 tittade timmar

Foto: Pojken/Twitch
Foto: Pojken/Twitch

Har mestadels streamat: Just Chatting, World of Warcraft

Sveriges populäraste World of Warcraft-streamer fortsätter att dra storpublik på Twitch. Precis som 2021 fick Pojkens kanal ihop över 700 000 tittade timmar under året. I fjol räckte det till en sjundeplats men i år får han nöja sig med en åttondeplats på listan.

Länk till streamen

9. KingeeN — 631 000 tittade timmar

Foto: KingeeN/Twitch
Foto: KingeeN/Twitch

Har mestadels streamat: Fortnite

På plats nio glider KingeeN in på listan av Sveriges populäraste Twitch-streamers. Fortnite-spelaren har haft en fantastisk utveckling på sin kanal under året och har tack vare en rejäl ökning av antalet streamade timmar under året också levererat en fin ökning i antal tittade timmar.

Länk till streamen

10. COSMO — 562 000 tittade timmar

Foto: COSMO/Twitter
Foto: COSMO/Twitter

Har mestadels streamat: GTA

På den sista platsen på vår topp 10-lista återfinns ytterligare en GTA-streamer. Trots att COSMO är den som streamat minst antal timmar under 2021 på listan har han en stor fanbase som kollar när han är live vilket gör att streamern krigar till sig en plats på topplistan.

Länk till streamen

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..