×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Intervju med HeatoN om nya Godsent: "Vill ha spelare som kan vinna Majors"

1
Emil "HeatoN" Christensen berättar om Godsents nya CS-lag.
Godsent har äntligen presenterat deras nya CS:GO-lag och det är helsvenskt. Men varför valde de alla spelare? Vad är målen? Vi tog ett snack med organisationens vd Emil "HeatoN" Christensen för att få reda på detta och mer.

Om vi börjar lite lätt med att du klev in som vd i Godsent, hur kom det sig egentligen?

— Egentligen är det väl ett hjärteprojekt i det hela. Jag tycker svensk CS inte varit så bra på senaste, våra tuffaste år någonsin ligger ju precis bakom oss. Det ledde väl till att man vill in och göra ändringar.

NIP börjar röra sig mer internationellt och det får man väl acceptera, jag förstår varför de gör det även om jag tycker det är tråkigt. Och kände helt enkelt då att vi behöver ett nytt svenskt CS-lag. Vi har ju sett lite försök och så men inget som riktigt slagit igenom.

Och det här CS-laget. Det har varit tydligt att det ska vara en svensk satsning. Man har ju absolut hört grejer i scenen och det har varit andra som diskuterats än vad vi ser nu. Hur kom ni fram till den här femman egentligen?

— Hela tänket med lineupen är att vi på sikt vill ha spelare som kan vinna Majors. Jag har inga förväntningar de första sex månaderna. Det tar mycket längre tid att bygga ett lag än vad man förväntar sig. Man vill ju helst se resultat direkt men om det går tre dåliga månader så kommer det inte bli ändringar.

Erik "ztr" Gustafsson som är den bästa IGL:en vi har i Sverige, otroligt ung. Samma med Joel "joel" Holmlund, fantastiskt talang. Och Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora såg vi vara bäst i NIP under långa perioder. Sedan när Ludvig "Brollan" Brolin kom in i laget spelade han inte bra alls om vi ska vara helt ärliga.

Så jag tror med rätt förutsättningar och expertisen från William "draken" Sundin så kan det gå riktigt bra.

Och så har vi sista spelaren där. Just nu är det Alfred "RuStY" Karlsson . Är det den klara spelaren eller hur ser det ut där?

— Nja, vi testar med RuStY först. De andra grabbarna gillar honom jättemycket och vi gillar honom jäkligt mycket också. Men innan vi färdigställer det så blir det lite som en testperiod.

Och sedan ska jag vara helt ärlig. Den jag kanske är mest exalterad över är Maikil "Golden" Selim. Han är ta mig fasiken bland de smartaste, kanske den smartaste, CS-älskaren vi har i Sverige. Så det känns skitkul.

Golden har tidigare varit coach för Fnatic Rising
Golden har tidigare varit coach för Fnatic Rising

Hur kom ni fram till Golden? I början hörde jag pita, när THREAT lämnade NIP så tänkte många på honom. Hur var det ni landade på Golden som en coach egentligen?

— Egentligen på ett bananskal helt ärligt. Vi har pratat med ganska många, många spelare också för att få känslan. Det som jag tycker har fattats mycket i Sverige är folk som lägger ner timmarna. Jämför till exempel med CIS-lagen, de nöter ju hela tiden.

Sedan började vi prata med Golden och märkte direkt att vi delade lika vision i det hela. Han är betydligt smartare än vad jag är men har samma mindset och vill bygga långsiktigt.

Många har ju såklart pratat om f0rest. Är det någon person ni försökt prata med?

— Nej det har vi faktiskt inte. Vi vill bygga upp det här laget med unga spelare och tänka långsiktigt. Jag vill absolut se f0rest spela tier 1-CS igen. Han är absolut bra nog.

Men sedan är frågan, nu har vi inte pratat med honom, om han skulle kunna tänka sig detta. Det är ju mycket att harva i de lägre ligorna igen. Och jag tror inte han är intresserad av det. Utan det är ju så med ett nytt lag, han ska ju in i tier 1 direkt. Så när vi är det kanske vi försöker få honom haha.

Det är med att harva i lägre ligor. Ni är ju varken med i Louvre-avtalet och inte heller ett partnerlag i Blast. Är det något ni kommer att satsa på i framtiden och hur ser ni på att grinda mycket öppna kval?

— Jag tror det är skitbra för oss. Vi behöver så många matcher under bältet som möjligt. Det här kommer ju ta lång tid innan det är bra. Det är unga spelare och de ska spelas ihop. Alla ska klicka med Golden och ztr:s vision, framförallt Goldens.

Det kommer ta lång tid så jag tror bara det är positivt för oss. Och utan prestationskrav. Självklart vill vi att de ska gå så bra som möjligt men trust the process. Men självklart, på sikt, när vi börjat leverera resultat så vill vi ju kunna bli partners med diverse ligor.

joel under ett LAN på Inferno Online
joel under ett LAN på Inferno Online

En aspekt av den här linan som många kommer att reagera på är ju joel. Han har varit borta från den svenska scenen ett tag och spelade senast med Monte. I scenen finns det många olika uppgifter och rykten och han kan ju ses som en kontroversiell personlighet. Hur har ni tänkt på det från Godsents sida?

— Det var ju självklart en jätteviktig fråga och bland det första vi tog upp med både han och hans föräldrar. Och enligt dem ska allt vara löst. Sedan självklart, joel är väldigt ung. Han är i mitt tycke den största CS-talangen vi har i Sverige.

Alla människor gör misstag, jag har gjort massa misstag själv och det har säkert du också. Jag tycker inte man ska döma en person resten av livet för det. Det är självklart inte bra. Men man ska får lära sig, gå vidare och göra rätt för sig.

Målet med den här femman för 2023. Hur ser du på målsättningarna?

— Målsättningen för i år är att komma till Challenger Stage under årets andra Major. Allting annat är bara tokbonus. Målsättningen år två är att komma till slutspel i en Major och år tre är att vara en contender i en Major.

Folk kanske tycker det är långsamma mål men det tar en så jäkla lång tid att bygga något långsiktigt. Ger vi inte det här allt förtroende, allt stöd och allt vi kan så kommer det inte bli bra. Så vi får ge det tiden och kärleken. Självklart blir vi ju asglada om det går snabbare men det är inget som vi går och förväntar oss.

HeatoN tatuerade in NIPs gamla textlogga i livesändning.
HeatoN tatuerade in NIPs gamla textlogga i livesändning.


Då har jag bara två frågor kvar. Först och främst. Du har ju en viss tatuering på ena armen där det står Ninjas In Pyjamas. Hur känner du kring det nu när du är del av en helt annan organisation?

— Jag älskar NIP. Det är en otrolig stor del av mitt liv och kommer alltid att vara. Jag vill önska de all framgång fortfarande. Enda gången när jag inte håller på dem är ju om vi möter dem.

Men NIP är så jäkla viktig för mig och svensk esporthistoria så det är något jag alltid kommer att bära med mig. Sedan kanske det blir en Godsent-gadd på andra armen tids nog.

Och sista då. Vilka tror du kommer att bli era rivaler? Ni sätter upp målsättningen som en lång period så det kanske inte blir med NIP ni fightas med nu. Är det kanske mot Eyeballers som är närmre skillmässigt just nu?

— Man får nog titulera Eyeballers som det bästa svensklaget just nu eftersom NIP gått internationellt. Och NIP är ju lite utanför vår reach just nu så ja Eyeballers. Jag tycker ändå lag som Lilmix gör det bra just nu.

Sedan så blir det ju såklart med flusha och JW med den gamla rivaliteten vi hade förr. Nu tycker jag de är fantastiska båda två men det är alltid kul att möta dem.

Artikelbild: Pressbild/Godsent

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..