×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Två månader efter Twitch-skandalen — företaget ansöker om konkurs

1
Datortillverkaren kraschade totalt efter skandalen.
Den amerikanska datortillverkaren Artesian Builds har ansökt om konkurs, rapporterar nyhetssajten Dexerto.

Bolaget hamnade i en enorm kritikstorm i början av mars efter att dess vd ändrat reglerna mitt under en tävling för att inte behöva ge bort en dator till en Twitch-streamer med få följare. Under sändningen uttryckte sig också vd:n förminskande gentemot streamern vilket ledde till ytterligare kritik.

Till följd av skandalen valde flera stora Twitch-stjärnor att avsluta sina samarbeten med bolaget. Bland annat rev Asmongold, Mizkif och Pestily sina samarbetsavtal med Artesian Builds.

Bara en vecka efter skandalen upphörde Artesian Builds med sin verksamhet och nu har bolaget alltså ansökt om konkurs. Enligt konkursansökan har företaget stora skulder till sina anställda, leverantörer och kunder, skulder som bolaget alltså med största sannolikhet inte kommer att kunna betala.

Artikelbild: Asmongold/Twitter, Artesian Builds/Twitter och Mizkif/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..