×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Ansökningsdags inför höstterminen — här är folkhögskolorna med esportkurser

1
Nu i veckan är det sista ansökningsdag för flera folkhögskolors höstterminskurser. Här är skolorna för dig som vill plugga med esportprofil.
Nu i veckan är sista ansökningsdag för många av höstens folkhögskoleutbildningar. I Sverige finns det ett gäng folkhögskolor som erbjuder möjligheten att plugga med esportprofil.

Här är folkhögskolorna för dig som vill kombinera plugg med schemalagt spelande.
Observera att inte alla esportskurser är utformade för elitsatsning. Läs noga igenom informationen på respektive skolas hemsida innan du söker en kurs så att du vet att kursen motsvarar dina förväntningar.

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra folkhögskola i Skåne erbjuder två kurser med esportprofil. I kursen "Esport och spelidé" fokuserar esportdelen huvudsak i huvudsak på League of Legends medan spelidé-delen fokuserar på såväl analog som digital spelutveckling.

På Glimåkra kan du också läsa en allmän kurs med esportprofil. Allmän kurs är en kurs som erbjuds den som vill vill bli klar med gymnasiestudier eller vill läsa upp betyg för att bli behörig till en högskola eller yrkeshögskola.

Leksands folkhögskola

Precis som Glimåkra folkhögskola erbjuder Leksands folkhögskola en allmän kurs med esportprofil. På Leksands folkhögskolas sajt anger skolan inte vilka spel som det fokuseras på men en av lärarna på utbildningen är Dota-profilen Kim "DraySwe" Larsson.

Sommenbygdens folkhögskola

På Sommenbygdens folkhögskola erbjuds kursen "E-sport" med inriktning på CS:GO, FIFA, Rocket League eller Streaming. Skolan har ett samarbete med den svenska organisationen Lilmix och lagets CS:GO-spelare Max "quix" Lindqvist är listad som en av skolans lärare.

Valjevikens folkhögskola

På Valjevikens folkhögskola erbjuds en distanskurs i esport. Kursen är särskilt anpassad för personer som har en funktionsnedsättning men är öppen även för de som inte har det.

Kursen fokuserar på CS:GO, League of Legends, Overwatch och Apex Legends och är möjlig att läsa helt och hållet hemifrån.

Artikelbild: Valve/Montage
Videokälla: Fragleague/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..