×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Poliser ignorerade rån för att fånga en Snorlax i Pokémon GO — fick sparken

1
I uppsägningsärendet framgick att de båda poliserna fokuserat mer på att fånga Pokémons än brottslingar.
Enligt nyhetssajten Inven Global anmälde två amerikanska före detta poliser under förra veckan staden Los Angeles i en domstol i Kalifornien. Männen fick sparken från sina polistjänster år 2017 efter att det kommit fram att de ignorerat ett pågående rån för att istället spela mobilspelet Pokémon GO.

Enligt polisernas anmälan gick uppsägningsärendet inte rätt till då deras chefer använt inspelningar från deras polisbil för att fastställa vad de gjort. Enligt poliserna var användandet av inspelningen inte en rimlig utredningsåtgärd och dessutom olaglig.

I domen går att läsa att de två poliserna kallades till ett pågående rån i april år 2017. Poliserna svarade dock inte på kallelsen och när de sedan fick frågan om varför hävdade de att de inte hört den då de befunnit sig i en högljudd del av staden.

Polisernas chef köpte inte förklaringen och efter att ha undersökt inspelningar från männens polisbil kunde chefen konstatera att de visst hört kallelsen men valt att ignorera den. Av inspelningarna i bilen framgick att polismännen struntat i sina arbetsuppgifter för att istället jaga en Snorlax i Pokémon GO.

De två poliserna menar att de inte alls jagat Pokémons istället för att arbeta utan endast diskuterat Pokémons under tiden som de utförde sina arbetsuppgifter.

Domstolen trodde dock inte på männens förklaring utan menade att uppsägningen gått rätt till och att polisernas chef haft rätt att använda inspelningen i sin utredning.

Av utredningen framgår inte om polismännen lyckades fånga Snorlax eller om den kom undan.

Artikelbild: Skärmbild/Pokémon GO och Scott Rodgerson/Unsplash

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..