×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Svenska CS-profilen drog in över 25 000 kronor till Suicide Zero: "Känns så fruktansvärt roligt"

2
På bara några dagar lyckades Ludwig "Luddie" Hall nå sitt insamlingsmål.
Den svenska CS:GO-profilen Ludwig "Luddie" Hall valde att inleda året genom att starta en insamling för den ideella organisationen Sucide Zero. Under fyra dagar uppmärksammade Luddie organisations arbete på sin stream och uppmanade sina tittare att stötta.

Och tittarna lyssnade. På de fyra dagarna lyckades Luddie med hjälp av sitt communty samla ihop över 25 000 kronor till organisationen som arbetar för att förebygga självmord.

— Det känns så fruktansvärt roligt! Jag har varit i scenen sedan 2012 och detta är nog det jag är mest stolt över, säger Luddie till Fragbite.

— Jag trodde definitivt att 25 000 kronor var möjligt, men att vi skulle nå målet redan efter fyra dagar vågade jag inte tro.

Hur kommer det sig att du valde att samla in pengar till just Suicide Zero?
— Jag har inte alltid själv mått bra i livet och jag har många vänner som också varit på fel spår. Psykisk ohälsa är så otroligt stort och 70 procent av de som väljer att ta sitt liv är män. Vi är otroligt många på Twitch och inom esport-scenen som är män och jag tycker att machokulturen behöver brytas lite.

— Det är dags för folket att våga prata om man mår dåligt. Har jag hjälpt en person så är jag otroligt nöjd med det. Jag vill lyfta ämnet och belysa att det finns fler som någon gång mått dåligt samtidigt som jag vill visa att det går att vända, säger Luddie.

Vill du läsa mer om Suicide Zero och organisationens arbete finns det gott om information på Suicide Zeros hemsida.

Mår du dåligt eller känner du någon som mår dåligt? Det finns hjälp att få.

Vid akuta fall: Ring alltid 112.

Information om hur du kan hjälpa en person som har självmordstankar på 1177.

Information till dig som själv har självmordstankar på 1177.
Artikelbild: Pressbild/Suicide Zero och Hampus Israelsson

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..