×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Turkiet

40 gripna efter pengatvättshärvan på Twitch — fler misstänkta jagas av polisen

1
Pengatvättshärvan upptäcktes efter att över 100 GB data läckt från streamingjätten.
Turkisk polis uppges ha gripit 40 personer misstänkta för att ha använt Twitch för att tvätta pengar. Enligt den turkiska nyhetssajten Daily Sabah greps de misstänkta i tisdags och ytterligare fyra misstänkta är fortfarande på fri fot.

Pengatvättshärvan upptäcktes av turkiska Twitch-användare i oktober efter att de analyserat data från en dataläcka från Twitch där 100 GB data läckte till allmänheten. Användarna upptäckte då att väldigt små turkiska streamers fått orimligt stora utbetalningar från sajten.

Den misstänkta pengatvätten ska ha gått till på så vis att brottslingar använt stulna kreditkort för att donera bits till turkiska streamers som sedan kunde få ut pengarna med hjälp av Twitch. De streamers som gick med på detta fick behålla en del av pengarna men skickade sedan vidare merparten av donationerna till brottslingarna.

Några nya uppgifter om hur mycket pengar som ska ha tvättats genom härvan har inte kommit men enligt en analys gjord av Haberler.com i oktober kan över 80 miljoner kronor ha tvättats genom Twitch de senaste två åren.

Artikelbild: Pressbild/Twitch och niu niu/Unsplash

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..