×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

Profilerna svarar: Det är vårt svenska drömlag år 2021

1
Här är CS-profilernas helsvenska drömlag år 2021.
Artikeln presenteras i samarbete med Samsung
CS:GO-året 2021 är slut och från de svenska proffsen har prestationerna varit minst sagt blandade. Under året har vi fått se de två tidigare helsvenska femmorna i Ninjas in Pyjamas och Fnatic blicka utanför den svenska gränsen på jakt efter talanger att fylla linan med och någon helsvensk femma på absoluta toppnivå finns inte längre.

Vi passade därför på att fråga några CS:GO-profiler både inom och utanför Fragbite vilka fem spelare de skulle sätta i en svensk drömfemma baserat på deras prestationer år 2021.

Fredrik "JAEGARN" Kempf


Ludvig "Brollan" Brolin
Hampus "hampus" Poser
Fredrik "REZ" Sterner
Hugo "Chawzyy" Gunther
Love "phzy" Smidebrant

Björn "THREAT" Pers (coach)

Jag kommer säkert sticka ut och vara riktigt jobbig och annorlunda här, men jag tar ut laget lite i relevans till var man har befunnit sig under året, och därför kommer säkert min lista skilja sig avsevärt mot alla andras. Men denna uppställning tycker jag bidrar till den bredd som är på gång i Sverige.

Ludvig "Brollan" Brolin
En självklar spelare i alla lag. Jag tycker han alltid går steget längre för varje match han går in i. Sedan har han själv varit en stor pusselbit i att lyfta fram kommande spelare inom den svenska scenen. Ludvig är i form, Sveriges främsta spelare och en av världens bästa. Vi hoppas alla att han ska studsa tillbaka till topp 5-form under 2022.

Hampus "Hampus" Poser
Hampus är enligt mig Sveriges bästa spelare 2021. Jag har suttit bredvid honom och lyssnat in, såväl som sett alla hans reads i Ninjas in Pyjamas. Han har ett väldigt tydligt ledarskap där han sätter väldigt höga krav på sin medspelare. Men i sin roll som in-game ledare så har han även satt standarden för vad en modern IGL är, där man har implementerat ett ledarskap som genomsyrar laget tillräckligt bra för IGL:en att kunna komma in med firepower.

Fredrik “REZ” Sterner
REZ var absolut en av Sveriges starkaste spelare under det senaste året. Jag tycker att han tog ett stort kliv framåt under året tillsammans med device som kom in i laget. Det känns som att han laddar upp för att ta NIP till nya titlar under 2022, efter att ha vunnit lagets första titel sedan 2017, under IEM Fall.

Hugo "Chawzyy" Günther
Det var ett väldigt tydligt steg som Chawzyy tog till Galaxy Racer/Savage under året. Ett steg som skulle bli nästa steg i hans karriär. Jag tycker att han har bevisat att han är villig att jobba extremt hårt för att bli Sveriges nästa världsstjärna, nu när han även har gått och börjat spela mer med AWP. Så det är med handen på hjärtat som jag vågar jämföra honom med tidigare stora svenskar som GeT_RiGhT och f0rest.

Love "Phzy" Smidebrant
Är han Sverige bästa AWP-spelare just nu? Nog finns det många AWP-spelare (eraa, hype, JW, Chawzyy) ute i Sverige, men vi behöver flera AWP-spelare som tar en markant plats uppe i topp 20-lag. Jag är övertygad om att phzy kommer bryta in i tier 1 under nästa år, men det är hans all-round skill som kommer överraska många. Han gick ju faktiskt från att vara rifler till main AWP först under 2021.

Alexander "rdl" Redl

Foto: Kim
Foto: Kim "baeri" Eskilsson

Freddy "KRiMZ" Johansson
Hampus "hampus" Poser
Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora
Tim "nawwk" Jonasson
Fredrik "REZ" Sterner

Björn "THREAT" Pers (coach)
Jonatan "Devilwalk" Lundberg (coach)

Freddy "KRiMZ" Johansson
Så länge den här mannen spelar CS så tror jag att han alltid kommer finnas i min lineup. Han skapar ett lugn i laget med sitt spel, en spelare som svingar matcher i rätt riktning och med rutinen som kommer med så är han självklar.

Hampus "hampus" Poser
En raritet i det att han är en IGL som tar kommandot även på scoreboarden, han är en spelare man verkligen gillar att titta på för det känns som det bjuds på någonting nytt varje gång. Väldigt kreativ individ som jag tycker med rätt coach kan ta ett lag långt.

Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora
En spelare som kan göra en match så enkel. Han spelar CS med pondus och har en vilja att ta åt sig information vilket är oerhört viktigt om man vill komma långt. Många fastnar i sitt spel men Plopski försöker konstant att utvecklas, något man såg tidigt och som jag tycker att man kan se fortfarande.

Tim "nawwk" Jonasson
Jag tror fortfarande att nawwk är Sveriges bästa AWP:are även om han inte varit aktiv på senaste, vilket jag tyckte visade sig tydligt när NIP valde att ta in någon dansk spelare jag inte minns namnet på som ersättare. Väldigt bra gamesense och får han rätt flyt och uppbackning i spelet så blir det oerhört lätt för en in-game att calla då man konstant spelar 5v4.

Fredrik "REZ" Sterner
Jag tycker att REZ har mognat som spelare och gått från lite av en kantspelare till klunga/entryfragger vilket jag tycker är starkt gjort. Han vågar kliva på i rätt lägen och ser hålen i motståndarnas spel för att kunna stänga rundan. Han är väldigt kvick som CT och försöker alltid vara på rätt plats där han kommer behövas. Skön person, känns som en spelare som slottar in bra med olika personligheter.

Vanessa "Nessa" Ahlström

Foto: Pressbild/Godsent
Foto: Godsent/Instagram

Olof "olofmeister" Kajbjer
Fredrik "REZ" Sterner
Hampus "hampus" Poser
Love "phzy" Smidebrant
Ludvig "Brollan" Brolin

Richard "Xizt" Landström (coach)

Olof "olofmeister" Kajbjer
Tycker inget svenskt drömlag kan vara utan olofmeister, en legendarisk spelare som skulle kunna lära de yngre spelarna ett och annat!

Fredrik "REZ" Sterner
REZ har spelat otroligt bra CS den senaste tiden. Han har blivit en stjärnspelare vilket jag tycker han borde fortsätta att vara.

Hampus "hampus" Poser
Ända sedan hampus spelade i Red Reserve för 100 år sedan har han varit en riktigt bra fraggande IGL. Han verkar vara en allmänt smart person som lyckas IGL:a och spela så bra!

Love "phzy" Smidebrant
Tror ingen missat hur bra phzy spelat när han hoppade in för NIP på slutet av säsongen. Tror verkligen att han har en ljus framtid.

Ludvig "Brollan" Brolin
Brollan är den unga talangen som visat hur grym han är gång på gång!

Richard "Xizt" Landström
Jag tycker att Xizt har ett metodiskt och harmoniskt sätt att se på CS, vilket jag tror skulle kunna fungera bra med hampus och denna femma!

Viktor "vuggo" Jendeby


Freddy "KRiMZ" Johansson
Jesper "JW" Wecksell
Hampus "hampus" Poser
Fredrik "REZ" Sterner
Ludvig "Brollan" Brolin

Viktor "vuggo" Jendeby (coach)

Motivering
Krimz är fortfarande tveklöst Sveriges bästa spelare. Han är dessutom en spelare som kan sättas in i vilken grupp som helst, i vilken roll som helst och fortfarande prestera på den absolut högsta nivån i alla lägen. Det är extremt unikt och värdefullt för alla potentiella lag man kan tänkas vilja bygga.

I alla våra stora svenska lag just nu har vi tvingats gå utomlands för att fylla våra lag med AWP-spelare, device i NIP, smooya i Fnatic och hallzerk i Dignitas. Det bör inte vara några höjda ögonbryn att välja JW för den rollen när man pratar om ett lag med bara svenskar. Han har fortfarande mycket mer att ge.

På samma spår börjar vi i Sverige tappa mycket IGL-talang och det finns inga självklara, starka och tydligare ledare i Sverige längre. Hampus är en extremt duktig spelare individuellt men det har inte riktigt klickat för NIP den senaste tiden. Hur mycket hans ledaregenskaper spelar in i det är svårt att säga, men han är fortfarande den IGL med störst potential i Sverige.

REZ och Brollan har egentligen samma motivering, det är de starkast lysande stjärnorna i sina nuvarande respektive lag. De är unga och extremt talangfulla riflers.

vuggo som coach, nuff said.

Kalle "Hallonkraem" Strömgren

Bild: Kim
Bild: Kim "beari" Eskilsson

Hampus "hampus" Poser
Tim "nawwk" Jonasson
Fredrik "REZ" Sterner
Ludvig "Brollan" Brolin
Freddy "KRiMZ" Johansson

Jonatan "Devilwalk" Lundberg (coach)
Björn "THREAT" Pers (analytiker)

Det finns ett par solklara val i detta lag. hampus är utan tvekan den bästa IGL:en vi har nu. Visst, NIP:s T-sidor har varit lite sådär på senaste men hur mycket han faktiskt öppnar upp för laget med sina egna frags väger upp för detta, det finns ingen annan i Sverige som honom.

De nästa två spelarna är också enligt mig självklara. REZ har varit kanske Sveriges bästa spelare under året och Brollan har nu, när Fnatic blivit internationellt, börjat prestera igen. Jag tror dock fortfarande att han skulle vara ännu bättre i ett helsvenskt lag.

Sedan kommer vi till de två sista pusselbitarna. Det behövs en mer passiv spelare och en AWP-spelare. Där jag valt KRiMZ kunde jag lika gärna tagit Plopski. Men jag tycker tyvärr inte att han spelat tillräckligt bra under 2021. Den rollen han har fått skulle passa KRiMZ ännu bättre.

Och så AWP. Det finns faktiskt ett par alternativ, chawzzy, Jackinho och såklart phzy. Men för mig är det nawwk som är Sveriges starkaste AWP-spelare. Man glömmer lätt att han hade sin bästa turnering någonsin precis innan dev1ce gick med i NIP. Det är nästan 50/50 mellan han och phzy. Vill man ha resultat direkt så väljer man nawwk. Vill man ha möjlighet att bygga längre fram så är nog phzy rätt val. Men vi behöver vinna nu i Sverige.

Daniel "Sandstrxm" Sandström


Hampus "hampus" Poser
Fredrik "REZ" Sterner
Patrik "f0rest" Lindberg
Olof "olofmeister" Kajbjer
Love "phzy" Smidebrant

Richard "Xizt" Landström (coach)

hampus, som i min mening varit Sveriges bästa spelare under 2021, är mer eller mindre given som IGL i ett svenskt drömlag år 2021. Alfred "RuStY" Karlsson har varit riktigt bra i Gamerlegion men det är viss nivåskillnad på att leda ett topp 30-lag och ett topp 10-lag.

REZ är nog den enda svensk som kan konkurrera med hampus om att ha varit bäste svensk för året och är därför given i en svensk drömfemma. Fixar REZ stabiliteten tror jag att han har potential att utmana Nikola "NiKo" Kovač om titeln världens bästa rifler.

Trots att Dignitas inte haft något höjdarår resultatmässigt har jag svårt att utelämna f0rest ur mitt drömlag. En fantastisk spelare som visar att det går att vara 33 år gammal och ändå vara bästa spelaren i ett lag som kämpar om en topp 30-plats i världen.

I supportrollen väger jag mellan KRiMZ och olofmeister och avgörande för mig blir Faze Clans fina resultat kontra Fnatics fiaskoartade år. Att olofmeister kan gå in lite hursomhelst i Faze Clan och prestera mot världseliten är mäktigt, men jag hoppas att KRiMZ och det nya Fnatic åter kan ta en plats bland världstoppen under 2022.

Vem som bör greppa den gröna bössan är svårt att avgöra. Det finns många duktiga svenska AWP-spelare, men ingen som presterat på absoluta toppnivå. Den som imponerat mest på mig är dock phzy. I Young Ninjas har han varit fantastisk och han gjorde absolut inte bort sig när han fick hoppa in i NIP:s huvudlag. En otrolig talang som jag hoppas att vi får se mycket mer av.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..