×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Två spelare bannas efter teabagging-drama: "Tusentals andra har gjort samma sak"

1
Riot har stängt av två Valorant-proffs för att ha använt vulgärt språk och trakasserat en annan spelare.
Speltillverkaren Riot Games har stängt av två Valorant-spelare från tävlingssammanhang efter att en hetsig diskussion rörande teabagging i spelet brutit ut på en Discord-server för kvinnliga och icke-binära Valorant-spelare. Det meddelar speltillverkaren genom ett pressmeddelande.

Spelarna, som deltagit i VCT Game Changer-turneringar, bannas i tre respektive nio månader för att ha använt vulgärt språk och trakasserat en medlem i Discord-servern både privat och på sociala medier.

Storbråket började när en spelare startade en diskussion rörande teabagging i spelet och huruvida praktiken är jämförbar med sexuella trakasserier eller inte. Åsikterna om detta gick minst sagt isär och Discord-serverns moderatorer var inte snabba nog för att förhindra bråket vilket sedermera ledde till att servern fick stängas ner i en hel vecka.

I ett uttalande på Twitter förnekar Dawn, en av spelarna som blivit avstängda, att hon använt vulgärt språk. Enligt Dawn blev hon upprörd över jämförelsen mellan sexuella övergrepp och att "ducka i ett datorspel" och därför kände ett behov av att uttrycka sina känslor i frågan.

"Jag shitpostade på Twitter och tydligen är det vulgärt språk. Tusentals andra har gjort samma sak utan att straffas", skriver Dawn.

Artikelbild: Pressbild/Riot Games
Videokälla: Valorant/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..