×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Svenska Valorant-stjärnan vinner historiska turneringen: "Mästare BABY"

1
Pontus "Zyppan" Eek och hans Funplus Phoenix tar hem VCT Masters i Köpenhamn.
Den svenska Valorant-stjärnan Pontus "Zyppan" Eek och hans lag Funplus Phoenix vinner VCT Masters i Köpenhamn. Det står klart efter att laget igår besegrat det singaporianska laget Paper Rex med 3-2 i turneringens final.

Genom vinsten tar Funplus Phoenix hem 200 000 dollar (~2 miljoner kronor) i prispengar och blir dessutom historiska som laget som vinner den första internationella Valorant-turneringen inför publik.

I firandet efter finalen skrev Zyppan en kort tweet som summerade spelarens känslor: "Valorant Masters-mästare BABY".


Turneringsvinsten satt långt inne för FPX som inledde slutspelet med en förlust mot sina europeiska rivaler i Fnatic. Efter en lång väg genom turneringens lower bracket, där laget bland annat fick revansch på Fnatic, kunde Funplus Phoneix till slut säkra en plats i finalen.

FPX kopplade greppet om finalen direkt och vann den första kartan Bind med hela 13-3. Därefter turades lagen om att vinna kartor tills ställningen var 2-2. Avgörandet kom att ske på Breeze och där kunde FPX säkra segern med siffrorna 13-9.

Artikelbild: Colin Young-Wolff/Riot Games
Videokälla: Valorant/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..