×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Danmark

Svenska Valorant-stjärnan vinner historiska turneringen: "Mästare BABY"

1
Pontus "Zyppan" Eek och hans Funplus Phoenix tar hem VCT Masters i Köpenhamn.
Den svenska Valorant-stjärnan Pontus "Zyppan" Eek och hans lag Funplus Phoenix vinner VCT Masters i Köpenhamn. Det står klart efter att laget igår besegrat det singaporianska laget Paper Rex med 3-2 i turneringens final.

Genom vinsten tar Funplus Phoenix hem 200 000 dollar (~2 miljoner kronor) i prispengar och blir dessutom historiska som laget som vinner den första internationella Valorant-turneringen inför publik.

I firandet efter finalen skrev Zyppan en kort tweet som summerade spelarens känslor: "Valorant Masters-mästare BABY".


Turneringsvinsten satt långt inne för FPX som inledde slutspelet med en förlust mot sina europeiska rivaler i Fnatic. Efter en lång väg genom turneringens lower bracket, där laget bland annat fick revansch på Fnatic, kunde Funplus Phoneix till slut säkra en plats i finalen.

FPX kopplade greppet om finalen direkt och vann den första kartan Bind med hela 13-3. Därefter turades lagen om att vinna kartor tills ställningen var 2-2. Avgörandet kom att ske på Breeze och där kunde FPX säkra segern med siffrorna 13-9.

Artikelbild: Colin Young-Wolff/Riot Games
Videokälla: Valorant/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..