×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

zAAz avslutar spelarkarriären: "Förtjänar att kalla mig en legend"

2
En av Sveriges mest framgångsrika FPS-spelare genom tiderna hänger musen på hyllan.
En av världens mest meriterade kvinnliga FPS-spelare Zainab "zAAz" Turkie avslutar sin spelarkarriär. Det meddelade zAAz själv under gårdagen.

30-åringen, som inledde sin karriär med CS 1.5, har en unik spelarkarriär bakom sig. Under sina 17 år som spelare på högsta nivå har zAAz vunnit mängder av turneringar och representerat flera av världens främsta dam-femmor både i Counter-Strike och i Valorant.

"Jag var elva år när jag började spela. Jag visste redan då vad jag ville och det var att bli den bästa av alla. Det har inte varit en enkel resa men det spelar ingen roll. Vad som spelar roll är att jag klarade det, jag nådde mitt mål och det var värt allting jag offrade, varje tår och varje svettdroppe", skriver zAAz själv om sin karriär.

zAAz lyfter Dreamhack Showdown-pokalen i Valencia år 2019 som en del av Beşiktaş Esports. Foto: Fredrik Nilsson/Dreamhack.
zAAz lyfter Dreamhack Showdown-pokalen i Valencia år 2019 som en del av Beşiktaş Esports. Foto: Fredrik Nilsson/Dreamhack.

Efter en extremt framgångsrik karriär inom Counter-Strike valde zAAz förra året att byta spel till Valorant och skrev tillsammans med Julia "juliano" Kiran på för G2 Esports. Där har det blivit total succé för svenskorna som vunnit tre raka säsonger av VCT Game Changers och anses vara ett av världens i särklass bästa lag.

"Det här var ett av mina svåraste beslut jag någonsin tagit men det är dags för mig att gå vidare och sätta upp nya mål att nå. Att avsluta min karriär med en vinst betydde MYCKET för mig", skriver zAAz.

"Jag är stolt över mig själv och jag förtjänar att kalla mig en legend"

zAAz år 2007 under det svenska damkvalet till ESWC. Foto: Fredric Bohlin.
zAAz år 2007 under det svenska damkvalet till ESWC. Foto: Fredric Bohlin.

I sitt uttalande avslöjar zAAz att hon inte är färdig med esporten. Inom kort kommer hon att börja arbeta med esportutbildning i Malmö där hon kommer att använda sina erfarenheter för att utbilda nya spelare.

"Det har alltid varit min dröm att göra efter att jag slutat spela. Jag kan inte se mig själv arbeta med någonting annat än esport. Esport är min passion och kommer alltid att vara det", skriver hon.

"Jag har uppnått så mycket i min karriär och lärt mig så mycket av esporten. Jag har träffat så många nya vänner från hela världen, sett så många länder och fått så mycket erfarenhet. Och jag är så glad över att vara en inspiration för andra unga. Det värmer verkligen mitt hjärta".

Under sin spelarkarriär har zAAz bland annat vunnit:
3x VCT Game Changers (Valorant)
3x Intel Challenge Katowice (CS:GO)
1x Dreamhack Showdown (CS:GO)
2x Dreamhack Showdown EU (CS:GO)
3x Copenhagen Games (CS:GO)

Artikelbild: Carolina Mårtensson
Videokälla: Dreamhack/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..