×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Beşiktaş vinner Dreamhack Showdown — till Open Rotterdam

1
Damturneringen Dreamhack Showdown avslutades med vinst till det delvis svenska Beşiktaş Esports som säkrade titeln med 2-1 i kartor över Counter Logic Gaming Red. Segern innebär att Beşiktaş säkrat en plats i Dreamhack Open Rotterdam senare i år.
Under helgen ställdes några av världens bästa damlag i Counter-Strike: Global Offensive mot varandra i Valencia, Spanien. Dreamhack Showdown 2019 inleddes med ett GSL-gruppspel där samtliga lag blivit uppdelade i två grupper om fyra. Först ut ur turneringen var de asiatiska lagen, Orange.Sphynx och 7PM, som båda gick 0-2 i respektive grupper. Näst på tur var Copenhagen Flames Female, tidigare Assassins, samt nordamerikanska Forever 21 som endast lyckades vinna varsin match under evenemangets gång.

Gruppvinnare i respektive grupp var Team Demise Female, innhållande svenska Vanessa "Nessa" Ahlström, samt Beşiktaş Esports som båda fick den högre seeden när det vankades slutspel. Nästa fas inleddes med semifinalerna där Demise ställdes mot Counter Logic Gaming Red där den nordamerikanska femman vann med 16-5 på Inferno och 16-6 på Mirage för att avancera till finalspel. I den andra semifinalen gick Beşiktaş vidare efter vinst över Team Dignitas Female med 16-4 på Nuke och 16-11 på Dust2.

Finalmatchen inleddes på Vertigo där första halvlek var väldigt jämn och lagen bytte sida med Beşiktaş i ledning med ynka en runda. De kunde dock sätta ner foten och säkra kartan med 16-10 under andra halvan. Näst upp var Mirage där CLG Red fick en bra första halva med 11-4. Det europeiska laget lyckades bara säkra en runda under andra halvlek och kartan slutade 16-5 till CLG Red. Avgörandet tog plats på Inferno där Beşiktaş vände på steken genom att avsluta den första halvan med 11-4. Den nordamerikanska sidan vägrade dock ge upp, men Beşiktaş var det starkare laget och kunde stänga kartan med 16-9 för att säkra Showdown-titeln. Vinsten innebär att det delvis svenska laget säkrat en plats i Dreamhack Open Rotterdam som spelas mellan den 18-20 oktober.

Slutplaceringar och prisfördelning
1. Beşiktaş Esports (zAAz, juliano, Petra, kr4sylya, Missa) — 50 000 dollar + Open Rotterdam
2. Counter Logic Gaming Red (di^, refinnej, Emy, GooseBreeder, CAth) — 20 000 dollar
3-4. Team Demise Female (Nessa, Kim, HellRose, zon1Q, bullet girl) — 10 000 dollar
3-4. Team Dignitas Female (rain, artStar, EMUHLEET, milk, Theia) — 10 000 dollar
5-6. Copenhagen Flames Female (Candy, vilga, KllyVe, vic, mimi) — 3 000 dollar
5-6. Forever 21 (Bouchard, klaudia, masq, missharvey, bENITA) — 3 000 dollar
7-8. Orange.Sphynx (GFi, Argent, Jazminism, 3ve, Alaska) — 2 000 dollar
7-8. 7PM (Leo, Hazel, MN, SHMILYMMC, hffo) — 2 000 dollar


Artikelbild: Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..