×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Slut på monsterlöner? Lönetak kan införas för proffsspelare

1
Spelarna uppges tjäna mer pengar än vad organisationerna har råd med.
Den koreanska proffsligan LCK överväger att införa ett lönetak för spelare som spelar i ligan. Det rapporterar den koreanska nyhetssajten Inven.

Uppgifterna kommer efter att det rapporterats att spelare i den kinesiska högstaligan LPL kunde tjäna så mycket som 6 miljoner dollar (~62 miljoner kronor) årligen innan ligan införde ett lönetak på 1,5 miljoner dollar (~15,5 miljoner kronor) år 2020. Inven skriver att diskussionerna om lönetak fortfarande är i sin linda och att det ännu är oklart när och hur lönetaket skulle implementeras.

Det är inte första gången som åtgärden diskuterats rörande LCK. Redan i slutet av 2021 diskuterades frågan, men storlaget T1 motsatte sig det kraftigt och diskussionerna dog ut. Enligt Inven kan organisationerna nu ha ångrat sig då flera av dem brottas med ekonomiska problem.

Artikelbild: Colin Young-Wolff/Riot Games
Videokälla: LCK/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..