×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

USA:s mest hatade man försöker ge sig in i esportvärlden – stoppas av kritiska fans

1
Mannen som beskrivits som den mest hatade mannen i hela USA vill investera i esport.
Den amerikanska entreprenören Martin Shkreli blev känd över hela världen år 2015 efter att han köpt patentet till läkemedlet Daraprim, som används för att behandla aids, och sedan chockhöjde priserna på läkemedlet. Nu står det klart att Shkreli, som efter Daraprim-skandalen kallats för "USA:s mest hatade man", har för avsikt att ge sig in esportbranschen.

Enligt nyhetssajten Dexerto har Shkreli, som går under nicket "pharmabro", grundat en ny esportorganisation med siktet inställt på en plats i det nordamerikanska League of Legends-ligasystemet. Tidigare i veckan presenterade organisationen, som heter Gödel Gaming, en League of Legends-femma som hade som mål att kvala till det nordamerikanska ligasystemet NACL.

Efter att lagets spelare presenterats möttes både spelarna och organisationen med så mycket kritik att spelarna till slut valde att bryta med organisationen. I ett uttalande skriver lagets tilltänkta coach Jonathan "Jido" Do att laget kände till att det var Shkreli som ägde organisationen men att man tyckte att det stöd som organisationen kunde erbjuda var avgörande för deras val.

"Efter att ha pratat med spelarna kom vi fram till ett beslut om att bryta banden med Gödel. På grund av hur mycket kontrovers detta har lett till kommer det förmodligen att påverka spelarnas chanser att få spela i ett akademilag eller liknande", skriver Jido i uttalandet där han meddelar att laget fortsätter spela tillsammans under lagnamnet Tiktok Tony Top.


Artikelbild: Pressbild/League of Legends och House Committee on Oversight and Government Reform
Videokälla: LEC/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..