×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Legendaren stämmer fans för näthat – kan leda till fängelsestraff

1
Lee "Faker" Sang-hyeoks med jurister ger sig på trakasserande grupp av näthatare med stämningsansökan.
Legendariska League of Legends-proffset Sang-hyeok "Faker" Lee och hans team av advokater startar brottsmål i en stämningsansökan mot en grupp näthatare. Detta rapporterar InvenGlobal.

Enligt uppgifter från juristerna under en Q&A-session ska en grupp individer ha riktat hot och uppsåtliga trakasserier mot LoL-stjärnan och hans familj trots upprepade vädjanden från T1 för att sätta stopp på gruppen.

Nu pekar Fakers jurister på förolämpningslagen mot den anklagade gruppen av individer som i Sydkorea bötfälls på ca 16 000 kronor men kan i värre fall resultera i fängelsestraff.

Det juridiska teamet kommer enligt uttalandet yrka på strängare straff som sträcker sig bortom endast böter till följd av trakasseriernas långa historia och upprepanden.

Detaljer kring exakt vad som sagts och skickats till Faker och hans familj från den anklagade gruppen har inte avslöjats då det enligt juristerna är för grovt och nedvärderande för att tala om.

Artikelbild: Pressbild/Riot Games
Videokälla: LEC/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..