×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

League of Legends-proffs utreds i matchfixningshärva — kan ha förlorat matcher med flit

1
Ännu en matchfixningsskandal skakar den kinesiska ligan.
Den kinesiska LGD Gaming-spelaren Chen "Jay" Bo utreds av både den kinesiska ligan LPL och sitt eget lag efter misstankar om matchfixning. Enligt nyhetssajten Dexerto ska misstankarna ha uppkommit efter att skärmbilder av suspekta meddelanden från Jay spridits på sociala medier.

Meddelandena sägs visa hur Jay tar emot instruktioner från en okänd motpart om vad han ska göra under en viss tävlingsmatch. Konversationen innehåller också en diskussion om hur mycket pengar Jay ska få för att utföra instruktionerna.

LGD Gaming, som slutade på en 16:e-plats i vårens LPL-säsong, har i ett uttalande bekräftat att laget utreder spelaren. I uttalandet skriver LGD också att man meddelat ligan om misstankarna.


Det är långt ifrån första gången som en LPL-spelare utreds för matchfixning. Ligan har haft stora problem med att spelare och coacher medvetet förlorar matcher och under förra året bannades hela 38 personer av LPL i en gigantisk matchfixningsskandal.

Under förra årets Worlds-turnering skakades LoL-scenen också av en matchfixningsskandal då den taiwanesiska spelaren Chien "Maoan" Mao-An fick lämna turneringen efter att ha delat med sig av insider-information till utomstående.

Artikelbild: Pressbild/LGD
Videokälla: LCK/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..