×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Promenadseger för G2 — nu väntar returmöte med Fnatic i semifinalen

1
Mötet mellan G2 Esports och Misfits Gaming blev en av de mest slätstrukna matcherna i vårens LEC-slutspel. Efter total G2-dominans satte de mesta mästarna punkt för Misfits säsong efter bara tre matcher.
G2 Esports och Fnatic är vana vid att ställas mot varandra i slutspel. Oftast har det varit först i finalen som de mötts, men tack vare formatförändringar i LEC-slutspelet har fansen kunnat njuta av ännu fler bäst-av-fem serier mellan de två största organisationerna i Europeisk League of Legends. De har redan mötts en gång i vårens slutspel och på lördag är det dags igen, för Misfits Gaming hade inte mycket att sätta emot G2 under söndagens match lagen emellan.

Inför säsongen valde G2 att byta skepnad. Försvann gjorde flera superstjärnor och in kom istället en, i LEC-sammanhang, obeprövad botlane bestående av Victor "Flakked" Lirola och Crabbé "Targamas" RaPhaël. Med Marcin "Jankos" Jankowski och Rasmus "Caps" Winther kvar i laget fanns dock rutinen där och det var kanske ingen tillfällighet att den polske junglespelaren spelade en nyckelroll i mötet med Misfits. Jankos imponerade med sin kontroll över kartan och stod flera gånger för insatser som skapade utrymme för lagkamraterna att skina.

Nådde samma milstolpe som Rekkles
Efter två matcher stod det 2-0 till G2 och Misfits såg slagna ut. De gjorde dock ett bra försök i match tre men var aldrig riktigt nära en seger och 3-0 till G2 var ett faktum. Medan Flakked stod för en fenomenal insats då han avslutade matchserien med en sammanlagd KDA på 19/0/20 var det en annan G2-spelare som nådde de fina milstolparna. caPs noterades nämligen för sin 1500:e eliminering, vilket innebär att han blir den tredje spelaren i LEC-historien, efter Martin "Rekkles" Larsson och Jankos, att nå 1500 elimineringar.

På fredag väntar alltså återigen Fnatic för G2 Esports, som senast lagen möttes för en vecka sedan såg ut att vara ett nummer för små för de orange-svarta. Frågan är om de dubbla 3-0 vinsterna mot Team Vitality och Misfits Gaming vittnar om att G2 vaknat till liv. Semifinalen mellan Fnatic och G2 inleds klockan 17:00 på lördag. Vinnarna ställs sedan mot Rogue med svenska Emil "Larssen" Larsson i laget klockan 17:00 på söndag.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..