×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Svensken till final med sitt Rogue — stod för reverse sweep mot Fnatic

1
Tittarna bjöds på underhållning av högsta klass när Rogue gjorde upp med Fnatic i LEC-slutspelets första semifinal. Det krävdes fem matcher för att skilja lagen åt och tillslut var det den svenske midlanern Emil "Larssen" Larsson och hans lag som fick jubla.
Emil "Larssen" Larsson och hans Rogue är klara för sin andra LEC-final någonsin. I lördagkvällens match mot Fnatic visade grundserievinnarna att de överkommit sitt bäst-av-fem spöke när de vände underläge 0-2 till seger 3-2. Precis som siffrorna visar så var det dock Fnatic som inledde semifinalserien bäst. I match ett säkrade de fyra drakar och en Infernal Soul redan efter 23 minuters spel. Rogue gav sig inte i första taget och det var inte förrän efter 44 minuters spel och tre Elder Dragons samt tre Baron Nashors fördelat mellan lagen som Fnatic faktiskt kunde säkra segern.

Den andra matchen såg ut att bli en repris av den första, där Fnatic hade kontroll på kartan och drakarna medan Rogue frenetiskt slogs för att överleva. Ju fler teamfights som uppstod desto tydligare blev det dock att det var Fnatic som hade övertaget och efter 32 minuters spel kunde man också säkra segern och gå upp i en betryggande 2-0 ledning. Där och då såg det också ut som att förra höstens resultat mellan de båda lagen skulle upprepas. Det mötet slutade då 3-0 till Fnatic efter att de orange-svarta stått för en stark uppvisning.

Aggressivt spel visade sig vara ett vinnande koncept
Till den tredje matchen verkade Rogue ha insett att de behövde göra förändringar i sitt spel. Plötsligt försvann det lugna och metodiska spelet och in kom ett aggressivt Rogue som satsade på att krossa sitt motstånd tidigt i matchen. Det visade sig vara ett succékoncept. Fnatic hade svårt att mäta sig med den plötsliga aggressiviteten från Rogue och tappade match tre redan från start. Match fyra blev också rena rama mardrömmen för fjolårssäsongens tvåor. Rogue säkrade elimineringar till höger och vänster och efter bara 23 minuters spel var det kvitterat till 2-2 i matcher.

Efter den fjärde matchen såg Fnatic rejält vilsna ut och kunde inte ladda om inför den femte och avgörande. Rogue gick för ett nytt snabbt avgörande och i en nästan lika dominant uppvisning förstörde man Fnatics Nexus bara sekunder långsammare i den femte matchen jämfört med den fjärde. En minst sagt imponerande uppvisning från laget som så sent som för ett år sedan själva åkte på en reverse sweep, då i LEC-finalen mot MAD Lions. För Rogue väntar nu finalen nästa vecka, medan Fnatic kommer att ställas mot vinnaren av kvällens match mellan Misfits Gaming och G2 Esports.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..