×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Avtalskaos gällande Perkz — Riot ändrar regelverket efter storklubbarnas överrenskommelse

1
Storklubbarnas avtal gjorde att Luka "Perkz" Perković inte kunde säljas till Fnatic.
Två av världens mest kända League of Legends-organisationer, G2 Esports och Cloud9, har genom ett avtal säkerställt att stjärnspelaren Luka "Perkz" Perković inte kan köpas av Fnatic. Det rapporterar nyhetssajten Dotesports.

När Cloud9 köpte in Perkz från G2 under förra året skrev de båda storklubbarna in en klausul i köpeavtalet som förhindrade Cloud9 från att sälja spelaren vidare till G2:s stora rival Fnatic. Efter att Fnatic fått reda på klausulen har laget anmält de båda organisationerna till Riot som undersökt om avtalet strider mot speltillverkarens regler.

Efter att Riot genomfört sin undersökning kom tillverkaren fram till att avtalet inte strider mot det nu gällande regelverket. Med det sagt kommer Riot nu att ändra regelverket för att liknande klausuler inte ska kunna förekomma i framtiden.

"Våra nuvarande regler gällande spelaraffärer innehåller inte något uttryckligt förbud mot klausuler som förhindrar framtida affärer från det köpande laget och vi kommer därför inte att straffa G2 och C9 för att de haft en sådan klausul", skriver Riot-chefen Tom Martell i ett uttalande.

Perkz ryktas nu istället vara klar för en övergång till Team Vitality.


Artikelbild: Lance Skundrich/Riot
Videokälla: Riot/Twitch

2021-11-19 15:37
Visst kan svenskar mer än norskar om esport? Vi lät Godsent-proffsen Vanessa "Nessa" Ahlström och Hege "Hedje" Botnen tävla mot varandra i en klassisk frågesport för att få ett definitivt svar.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..