×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norden

Allt du behöver veta om Telia Masters

1
Ikväll, tisdag, är det dags för den första upplagan av Telia Masters. 12 lag kommer att delta i turneringen och kämpa om totalt 10 000 euro i prispengar och en chans att nå den högsta nordiska ligan, NLC. Turneringen pågår till den 9 augusti då finalen går av stapeln.
Det var längesedan norden hade mer än en liga eller turnering i League of Legends. Tack vare ett samarbete mellan Riot Games, Telia och DreamHack har det dock blivit full fart på den nordiska LoL-scenen och det har nu blivit dags för en av de stora höjdpunkterna. Genom Telia Esports Series, UKLC och Iceland Open har de två bästa lagen från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien/Irland och Island plockats fram. De totalt 12 lagen kommer nu att göra upp i turneringen Telia Masters. Totalt ska lagen spela fem bäst-av-en möten var i grundserien innan det är dags för semifinaler som inleds den 8 augusti. Här är allt du behöver veta om Telia Masters.

Deltagande lag

De 12 deltagande lagen är indelade i två grupper där landets förstaseedade lag lottats in i den ena och andraseedade lag i den andra. Till turneringen har både förväntade lag som UniQ Esports Club, KOVA Esports och Nordavind Academy kvalat in. Det finns dock också ett par överraskningar där de största kanske är BuzzKill från Finland och Plejehjemmet kalder från Danmark.


Grupp AGrupp B
SverigeUniQ Esports ClubSverigeGranit Gaming
FinlandBuzzKillFinlandKOVA Esports
NorgeViking EsportsNorgeNordavind Academy
DanmarkGuarp GamingDanmarkPlejehjemmet kalder
StorbritannienNVision EsportsIrlandMunster Rugby Academy
IslandXY EsportsIslandExcess Success

Upplägg

Turneringen inleds med ett tre dagar långt gruppspel där de sex lagen i varje grupp möter varandra i ett single round robin-format. Alla lag i en grupp spelar en bo1-match mot varandra. Första matchen i seriespelet spelas klockan 18:00 ikväll, den 4 augusti och den sista matchen spelas torsdag 6 augusti. När samtliga lag i en grupp mött varandra kvalificerar sig de två bästa lagen från varje grupp för slutspelet.

Slutspelet spelas i ett klassiskt enkelt slutspelsträd med två semifinaler och en final. I semifinal ställs ettan från grupp A mot tvåan från grupp B och tvärtom. Semifinalerna spelas i bo3 medan finalen kommer att spelas i bo5. För den som vill följa slutspelet går det att göra via teliaesportsseries.com. Den första semifinalen spelas klockan 15:00 den 8 augusti, följt av den andra semifinalen som spelas klockan 18:00 samma dag. Finalen går sedan av stapeln klockan 16:00 på söndagen den 9 augusti.

De svenska lagens matcher under gruppspelet kommer att gå att följa på en svensk stream som ingen mindre än FitnessKnugen kommer att stå för. Den streamen hittar du här.

Prisfördelning

Prispotten består av 10 000 euro och kommer att fördelas på de åtta bästa lagen. Placeringarna 5-12 i tabellen nedan är beroende på lagens placeringar i gruppspelet. Treorna i gruppspelet blir placerade som 5-6 medan fyrorna blir placerade 7-8.

1. — 4 000 euro + en plats till NLC-kvalet
2. — 2 000 euro + en plats till NLC-kvalet
3-4. — 1 000 euro
5-6 — 600 euro
7-8. — 400 euro
9-12. — 0 euro

Favorittippade lag

SverigeUniQ Esports Club
UniQ Esports Club inledde säsongen i Telia Esports Series Sweden med dubbla förluster, en riktig missräkning för laget som var stora favoriter. Till slutspel tog man sig som trea före Falkn. Väl i slutspelet var det ett helt annat UniQ än i gruppspelet. Förhandsfavoriterna visade det spel som många förväntat sig på förhand och efter att ha slagit ut både Falkn och Hybrid Esports vann de finalen mot Granit Gaming av bara farten. Till Telia Masters kommer man därmed i storform och det får räcka för att placera det svenska superlaget högst upp på favoritlistan.


DanmarkPlejehjemmet kalder
Trots att den danska scenen inte riktigt varit vad den en gång var är det svårt att räkna bort dem helt. Ligans förmodligen äldsta lag, det börjar väl snart vara dags för pension om man ska tro lagnamnet, vann överraskande den danska ligan före favoriterna Guarp Gaming. Till Telia Masters kommer man med mycket rutin och det nyckfulla formatet med bäst-av-en match passar dem förmodligen utmärkt. Lagen i grupp B får därmed se upp för pensionärerna som garanterat siktar på en gruppseger.

FinlandKOVA Esports
KOVA var förmodligen det lag som dominerade sin egen liga mest. Man förlorade bara en match på hela säsongen, mot rivalerna NYYRIKKI, något som talar för hur stabilt det här laget är. Motståndet i den finska ligan brukar dock inte vara det bästa och här får KOVA ställa sitt hopp till att man istället haft bra motstånd under sina scrims. Laget är ett av de lag som spelat längst med varandra och det lär komma till bra nytta under en såpass kort turnering som Telia Masters är. Något annat än slutspel vore en missräkning för det finska hoppet.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..