×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Telia Esports Series till Sverige — 85 000 kronor står på spel

1
Swedish Esports League har inte återkommit sedan den fjärde säsongen. Nu fylls tomrummet av Telias nystartade liga, Telia Esports Series Sweden. Satsningen sker tillsammans med Riot Games samt DreamHack och ger amatörspelare en chans att ta sig hela vägen till den nystartade nordisk-brittiska ligan, NLC, som i sin tur leder ut till Europa.
I April meddelade DreamHack att de tillsammans med Riot Games skulle starta en ny nordisk-brittisk liga kallad Northern League Championship, NLC. För att fylla tomrummet nedåt och skapa en tydligare väg från amatörnivå till proffsnivå offentliggjordes också att Sverige, Norge, Finland och Danmark skulle få sina egna inhemska ligor. Under måndagen släpptes mer information om ligorna som går under namnet Telia Esports Series.

Den svenska ligan, Telia Esports Series Sweden, har sin premiär i juni men redan nu kan den som är intresserad försöka kvala in till ligan. TESS kommer att bestå av totalt åtta svenska lag, där fyra lag redan blivit inbjudna till ligan. Falkn, Lundqvist Lightside, UniQ Esports Club och Granit Gaming kommer att spela mot varandra samt ytterligare fyra lag, som ansluter från kvalen, under en sju veckor lång säsong.

Prispotten som lagen spelar om är 8 000 euro, eller 85 800 kronor. Hur fördelningen kommer att se ut är ännu inte offentliggjort. För de lag som är intresserade av att delta men inte fått någon inbjudan är det genom öppna och stängda kval vägen till ligan går. Totalt kommer fyra öppna kval att spelas där de två bästa lagen från varje kval går vidare till ett stängt kval. Från det stängda kvalet går sedan de fyra bästa lagen vidare och får en plats i den första säsongen av Telia Esports Series Sweden.

För de två bästa lagen från den svenska ligan väntar sedan spel i turneringen Telia Masters. En topp-två placering där ger lagen en chans att kvala sig vidare upp till den nordisk-brittiska ligan NLC. Från NLC går det sedan att ta sig hela vägen till den Europeiska storturneringen, European Masters. Den som är intresserad bör dock inte vänta för länge med att dra ihop ett lag, första kvalturneringen går nämligen av stapeln redan på söndag.

Anmälan till de öppna kvalen


Artikelbild: Stephanie Lindgren/DreamHack

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..