×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Telia Esports Series Sweden — här är allt du behöver veta

1
Den 8 juni var det dags för premiärsäsongen av den nya svenska League of Legends-ligan Telia Esports Series Sweden. Åtta lag kommer att delta i ligan och kämpa om totalt 8 000 euro i prispengar och en chans att nå Telia Masters. Ligan pågår till den 27 juli då finalen går av stapeln.
Sverige har återigen fått en League of Legends-liga att se fram emot. Tillsammans med Riot Games och DreamHack anordnar nämligen Telia den nya ligan Telia Esports Series Sweden. Klockan 18:00 den 8 juni, spelades premiäromgången. Totalt deltar åtta lag i ligan, fyra har fått en inbjudan och fyra har kvalificerat sig via olika kval. Totalt ska lagen spela 14 bäst-av-en matcher i grundserien innan det är dags för slutspelet som inleds den 16 juli. Här är allt du behöver veta om den första säsongen av Telia Esports Series Sweden.

Deltagande lag

Upplägg

Ligan inleds med ett sex veckor långt seriespel där de åtta lagen möter varandra i ett double round robin-format. Alla lag spelar två bo1-möten mot varandra. Första matchen i seriespelet spelas klockan 18:00 den 8 juni och den sista matchen spelas den 13 juli. När samtliga lag har mött varandra två gånger kvalificerar sig de fyra lag som har flest vinster för slutspelet.

Slutspelet har samma karaktär som LCK-slutspelet, nämligen King of the hill. Det innebär att ettan går direkt till finalen, tvåan till semifinal och trean möter fyran i kvartsfinal. Alla slutspelsmatcher spelas i bäst-av-tre matcher förutom finalen som kommer att spelas i bäst-av-fem. För den som vill följa slutspelet sänds semifinalen den 20 juli och finalen den 27 juli.

Prisfördelning

Prispotten på 8 000 euro kommer att delas ut på följande sätt.

1. — 2 000 euro
2. — 1 600 euro
3. — 1 300 euro
4. — 1 050 euro
5. — 800 euro
6. — 600 euro
7. — 400 euro
8. — 250 euro


Sändningsteam

Telia Esports Sweden kommer ledas av två välkända ansikten i League of Legends sammanhang. Både Henning och Memento har erfarenhet från LEC, Henning som analytiker och Memento som spelare. Det finns med andra ord en hel del rutin att hämta.
Turneringen går att följa på svenska via twitch.tv/telia_lol_swe
Kommentatorer
SverigeHenning "Henning" Eklund
SverigeJonas "Memento" Elmarghichi

Favorittippade lag

UniQ Esports Club
UniQ Esports Club nådde aldrig några framskjutna placeringar under Swedish Esports League. Däremot har man nu satt ihop ett, i svenska sammanhang, superlag. De flesta som har sett UniQs laguppställning förstår att det finns en hel del talang och rutin att hämta. Flera av spelarna har erfarenhet av spel i Nordic Championship, den svenska ligan och andra utländska ligor. Ligans bästa AD-Carry i Mirbs återfinns här, lägg till Air och Yike som har imponerat internationellt och det här är laget att slå.

Hybrid Esports
Hybrid Esports är ett lag som alltid går att räkna med i svenska sammanhang. Laget har stått för flera framskjutna placeringar under Swedish Esports League och spelade under förra säsongen i Nordic Championship. Ett par av de spelarna återfinns dock numera i storfavoriten UniQ Esports Club men Hybrid har gjort ett bra jobb med att ersätta de förlorade spelarna. Zvene, Frilla och Kroghsen bidrar med rutin medan Zuko är den unga spelaren att hålla koll på.

Falkn
Det tredje laget på listan är ett lag som ofta återfinns i toppen när det gäller Sverige. Falkn som är ett av lagen som funnits sedan den första säsongen av Swedish Esports League har hunnit med spel i Nordic Championship och European Masters. Till Telia Esports Series kommer man dock med ett lag som kanske inte riktigt når samma klass publiken är van vid. Det är dock ett samspelt lag där många spelat med varandra under en längre tid och med hemvändaren Dragane i midlane kan allting hända.

Spelare att ha ett extra öga på

Toplane: Erik "ZombieKungen" Arvidsson — UniQ Esports Club
Det finns en del som talar för att ZombieKungen kan bli nästa svenske toplaner att bege sig ut i Europa. I solo queue har han redan visat på sina färdigheter och första säsongen av Telia Esports Series blir en perfekt scen för ZombieKungen att visa vad han går för.

Jungle: Johan "Klaj" Olsson — Invulnerables Esports
Enda spelaren i ligan som spelat mot SK Telecom T1 säger väl det mesta. Det var dock som support och frågan är om en halvpensionerad Klaj kan få en nytändning i djungeln. Klart är iallafall att det är ett måste att följa den före detta Fnatic-spelaren.

Midlane: Calle "Dragane" Dargren — Falkn
Midlanern som spelat i ett dussin olika lag och dessutom gjort det bra. Dragane har erfarenhet från de flesta ligorna och håller alltid en hög nivå. Egentligen för bra för den svenska ligan, vilket borde synas, och han kommer att vara en av Falkns nyckelspelare om laget ska placera sig topp 2.

AD-Carry: Alex "Mirbs" Holmin — UniQ Esports Club
Ligans bästa AD-Carry, iallafall på pappret. Mirbs har länge dominerat den svenska scenen och fick i våras chansen i Nordic Championship. Där blev det dock inte ett lika bra resultat som svensken nog hoppats på. I UniQ får han chansen att spela med flera av de bästa spelarna i ligan i sitt lag och om det är någon gång Mirbs ska skörda framgång så är det nu.

Support: Pontus "Taremo" Dahl — Falkn
Taremo syns kanske mer i streamsammanhang än i turneringar, det stoppar dock inte den talangfulle supporten från att spela på en hög nivå. Låter man honom spela Thresh är man illa ute och det väntar ofta hooks runt hörnet. Tillsammans med Zpikee bildar han en vass botlaneduo som de flesta lagen kommer att ha svårt för.

Bubblare: Viktor "Svikter" Lindén — Lanomania
Ligans äldsta spelare och född 93 precis som undertecknad. Därför hålls det en extra tumme för 26-åringen. Sett till det mer sportsliga finns en hel del rutin. Svikter har spelat kval till Challenger Series, i spanska ligan, i tyska ligan och de senaste åren i den svenska ligan. Ska någon visa att gammal är äldst så är det han.


Artikelbild: Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..