×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

UniQ Esports Club tar hem Telia Esports Series Sweden

1
Efter en sex veckor lång grundserie och två veckor med slutspel är den första säsongen av Telia Esports Series Sweden avgjord. Som historiska mästare stod förhandsfavoriten UniQ Esports Club som nu blickar fram mot Telia Masters. —Vi borde vara ett av de bättre lagen i turneringen, säger UniQs supportspelare Ludvig "Baloo" Grönlund.
I måndags avgjordes finalen i Sveriges nya LoL-liga, Telia Esports Series Sweden. Där ställdes grundserievinnarna Granit Gaming mot trean UniQ Esports Club. De sistnämnda var inför säsongen stora favoriter till segern men tvingades inleda slutspelet i den första omgången efter ett antal bottennapp under säsongen. Det visade sig dock inte vara några problem för när det väl gällde så spelade UniQ som förväntat. I kvartsfinalen avfärdades Falkn med 2-0 i matcher och i semifinalen slog de ut Hybrid Esports med 2-1 i matcher.

I finalen, som spelades i bäst-av-fem matcher, var det Granit Gaming som inledde bäst i match ett. Efter ett starkt earlygame tappade de dock och UniQ kunde komma tillbaka in i matchen tack vare ett par starka teamfights. Matchens första Baron Nashor gick också UniQs väg vilket lade grunden till segern i den första matchen. I match två såg UniQ ut att gå mot en klar seger men slarvade lite och genom sin jungler, Kewin "Sidon" Karlsson, kunde Granit Gaming stjäla en Baron Nashor. Det stoppade dock bara UniQ för stunden och när Elder Dragon dök upp på kartan hade de ett så starkt övertag att de enkelt kunde ta hem matchen.

Pressade att vinna för att hålla liv i finalserien fick Granit Gaming en perfekt start när Elton "Twiizt" Garcia Spetsig kunde eliminera Shenghao "Air" He innan minions ens hunnit ut på kartan. Det räckte dock inte för att rubba UniQ och ledda av en fenomenal Martin "Yike" Sundelin kunde de säkra titeln efter 29 minuters spel. 3-0 i matcher speglade förväntningarna som fanns på UniQ inför säsongen, något laget inte riktigt nått upp till förrän i slutspelet. Därför var det också en nöjd Ludvig "Baloo" Grönlund som Fragbite nådde efter matchen.

—Vi kände oss nöjda med vår insats efter finalen, tidigare har vi spelat bra i scrims men inte nått upp till samma nivå i officiella matcher. I slutspelet och speciellt mot Granit kom vi upp i de nivåer vi förväntade oss. Vi lyckades kontroller matcherna med bra lagspel och bra drafts som de inte kunde matcha, säger Baloo.

Det finns ju ett bra uttryck för det hela, "som bäst när det gäller". Vad är det ni har som gör att ni är just bäst när det gäller såhär i en final?

—Jag tror att tryggheten i varandra och att vi har roligt ihop när vi spelar ligger bakom det. Vanligtvis i finaler brukar stress och andra faktorer leda till att lag presterar på en lägre nivå, men det är ingenting vi upplever då vi känner oss så pass säkra som lag.

Baloo har som lagets support en lite mer undanskymd roll, men klev fram rejält under finalen där han hade två imponerande insatser med hjälten Bard. Själv berättar han att hans roll är att hjälpa både Alex "Mirbs" Holmin och Yike att ta rätt beslut i pressade lägen. Baloo lyfter även vikten av att, som support, snabbt röra sig snabbt över kartan för att skapa ett numerärt överläge för sitt lag. Det sistnämnda lyckades han väldigt bra med under finalen men själv ger han sig det mer blygsamma betyget "helt okej".

—Jag tycker att jag har presterat på en helt okej nivå under säsongen. I starten gick det tungt då vi förlorade båda matcherna mot Falkn och Hybrid, men efter några veckors tid där jag fick växa in i rollen som support i lagspel så kunde jag ha en större påverkan på matcherna.

Härnäst väntar Telia Masters för både UniQ och Granit Gaming, en turnering där de två bästa lagen från varje land i norden samt Storbritannien ställs mot varandra. De två finalisterna i Telia Masters får också chansen att kvala upp till den största nordiska ligan, NLC, vilket gör att en hel del står på spel. Enligt Baloo går nu en hel del tid åt att lära sig den nya patchen och scouta de andra lagen i turneringen så att samtliga spelare ska känna sig förberedda inför den nya utmaningen.

—Vi borde vara ett av de bättre lagen i turneringen om vi får spela vårt spel, så det handlar mest om att inte bli överraskade av skumma champions eller strategier. Vi har försökt hålla lite koll på de andra ligorna under säsongen och där ser det ut som att Storbritannien blir farligast.

—Sett till de övriga ligorna så har Nordavind Academy och Kova (Norge och Finland, reds.anm) dominerat sina respektive ligor men det är svårt att avgöra hur starka de är då deras motstånd inte spelat så bra. Jag har heller inte någon koll på de isländska lagen och de danska lagen verkar vara mycket svagare än förväntat så dem ser jag inte som ett hot.

För Baloo och hans UniQ inleds Telia Masters redan under nästa vecka när man går in i gruppspelet på tisdagen den 4 augusti. En officiell engelsk sändning kommer endast att finnas från slutspelet, men håll utkik efter en svensk community-stream som förhoppningsvis kan sända övriga matcher. Vill ni följa UniQs och Granit Gamings turnering gör ni det som vanligt här på Fragbite där vi kommer att hålla er uppdaterade.


Artikelbild: Riot Games
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..