Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

GamersOrigin-svenskarna vidare — Hjarnan och Phantomles missar slutspel

1
Det såg lovande ut för samtliga svenskar i European Masters Grupp A när deras grupp skulle avgöras under torsdagen. GamersOrigin höll för trycket och vann gruppen men svenskfesten kom av sig när brittiska BT Excel snuvade både Team GamerLegion och YDN Gamers på den andra slutspelsplatsen.
Under torsdagskvällen var det dags för Grupp A att avgöras i European Masters gruppspel. Inte mindre än fyra svenskar hade chansen att gå vidare och bäst såg det ut för GamersOrigin-svenskarna Ludvig "SMILEY" Granquist och Morgan "HustlinbeasT" Granberg samt Petter "Hjarnan" Freyschuss i Team GamerLegion. Redan efter den första matchen där GamerLegion ställdes mot BT Excel stod det klart att det brittiska laget också tänkte blanda sig i striden om slutspelsplatserna. På 30 minuter vann de en förkrossande seger över Hjarnan och hans lagkamrater.

Phantomles och YDN skrällde men det räckte ändå inte

Förutom GamersOrigin-svenskarna och Hjarnan hade också Kim "Phantomles" Storm och hans YDN Gamers chansen att ta sig vidare till slutspel. De hade dock tuffast möjliga motstånd i första matchen när de ställdes mot franska mästarna GamersOrigin. Fransmännen inledde matchen bäst men tack vare YDN:s junglespelare Wojchiech "Tabasko" Kruza kunde de italienska mästarna vända på matchen och ta hem en oväntad seger efter 38 minuters spel.

Tyvärr för YDN och Phantomles följde laget upp med en förlust mot GamerLegion i matchen efter och i deras sista gruppspelsmatch mot BT Excel blev det ännu en förlust vilket innebar att resan i European Masters var över. För brittiska Excel levde den dock i hög grad då laget vann sina tre matcher och tvingade fram ett tiebreak mot förloraren i matchen mellan GamersOrigin och GamerLegion. I matchen mellan de två svenska AD-Carry spelarna var det XDSMILEY som tog hem segern vilket innebar att GamerLegion tvingades till en tiebreaker mot BT Excel.

Ingen Hjarnan i slutspelet

Det tyska laget försökte sig på en intressant taktik när de satte Hjarnan på Ziggs och supportspelaren Benjamin "Visdom" Larsen på Jarvan IV. Tanken var nog att Visdom skulle låsa in motståndarna på en liten yta för att göra det enkelt för Hjarnan att träffa dem. Det lyckades dock sällan och istället var det Joran "Special" Scheffer som tog över matchen med sin Zoe.

Efter 30 minuters spel hade BT Excel säkrat en Ocean Soul och GamerLegion såg slagna ut. Tre minuter senare hade britterna också fällt Baron Nashor och när Rosendo "Send0o" Fuentes, med Ornn, slogs ensam mot tre motståndare och vann var matchen över. Det innebär att av gruppens fyra svenskar är det bara två, XDSMILEY och HustlinbeasT, som är klara för slutspel. Ikväll avgörs Grupp C och det är den enda gruppen utan svenskar i vårens säsong. Vill man ändå följa matcherna gör man det från klockan 18:00 här.

Artikelbild: Riot Games