×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

European Masters 2020 Spring — här är allt du behöver veta

1
Den 6 april är det dags för vårens säsong av European Masters. 28 lag kommer under april och maj månad att kämpa om 150 000 euro. Turneringen pågår till den 10 maj då finalen spelas. Den här gången kommer eventet mest troligt att äga rum helt online till skillnad från tidigare år då finalerna spelats live för publik.
Snart är alla Europas regionala ligor färdigspelade och det har återigen blivit dags för en av de finaste turneringarna i Europa, European Masters. Den 6 april drar det så kallade "play-ins" igång. Där kommer 16 lag att spela om de fyra sista platserna till huvudturneringen som inleds den 22 april. Precis som tidigare säsonger så kommer prispotten att ligga på 150 000 euro. Förra sommarens semifinaler och final gick av stapel i Katowice men till våren kommer hela turneringen mest troligt att äga rum online på grund av den rådande situationen i Europa. I den här artikeln kommer allt du behöver veta om European Masters.

Deltagande lag

Totalt 28 lag deltar i turneringen, en ökning med åtta lag jämfört med fjolårets säsong. Alla har kvalat in genom att antingen vinna, komma tvåa eller i vissa fall trea, i sin regionala liga. Inför gruppspelet ska 12 lag elimineras då endast 16 lag deltar i gruppspelet. Förra året fick vi glädjas över att två svenska lag kvalificerat sig till turneringen, i år har dock inget av de svenska lagen återupprepat bedriften. Det är dock fortfarande en hel del svenska spelare som kommer att delta, mer om dem kan du läsa längre ner.

Lag som kvalificerat sig för Play-ins


Team GamerLegionMAD Lions Madrid
Asus Rog EliteRacoon
Guarp GamingK1CK Neosurf
PigsportsKenty
Sector OneDefusekids
eSubaCyber Gaming
WLGaming EsportsIntrepid Fox Gaming
Electronik GenerationFor The Win Esports

Lag som kvalificerat sig för huvudturneringen


FC Schalke 04 EvolutionMousesports
Vodafone GiantsMovistar Riders
LDLC OLGamersOrigin
Fnatic RisingBT Excel
SuppUp EsportsYDN Gamers
Team SingularityAGO Rogue

Svenska spelare

Förra året hade Sverige med hela tio spelare i turneringen. I år överträffar man den siffran då hela elva svenska spelare kvalat in till turneringen. Av de elva svenskar som deltar har sex redan kvalat in till huvudturneringen medan tre får starta i play-ins. En annan sak som är värd att notera är att endast två av svenskarna som kvalade in förra året också kvalat in i år. Hela listan med svenskar som kvalat in ser ni nedan. (De åtta första är klara för huvudturneringen)


Morgan "HustlinbeasT" GranbergGamersOrigin
Ludvig "SMILEY" GranquistGamersOrigin
Jesper "Jeskla" Klarin StrömbergMousesports
Hampus "Promisq" AbrahamssonMousesports
Volkan "Hades" DinçerLDLC OL
Felix "MagiFelix" BoströmFnatic Rising
Love "Bravado" RappFnatic Rising
Kim "Phantomles" StormYDN Gamers
Petter "Hjarnan" FreyschussTeam GamerLegion
David "BeBopBulli" SiiraGuarp Gaming
Elton "Twiizt" Garcia SpetsigPigsports

Upplägg

Turneringen inleds med "play-ins" där de 16 deltagande lagen delas in i fyra grupper och sedan spelar mot varandra i ett double round robin-format. Alla lagen i varje grupp spelar mot varandra två gånger i ett bäst-av-en möte.

De lag som placerar sig som etta och tvåa kvalificerar sig för utslagsmatcherna, trean och fyran åker ut. I utslagsmatcherna ställs varje gruppetta en grupptvåa. Varje möte spelas i bäst-av-tre matcher och de fyra vinnarna kvalificerar sig för gruppspelet.

I gruppspelet delas de totalt 16 lagen in i fyra grupper som, precis som play-ins, spelas i ett double round robin-format. Alla lagen kommer att spela mot varandra två gånger i ett bäst-av-en möte. De två bäst placerade lagen i varje grupp kommer att gå vidare till slutspelet.

Slutspelet inleds med kvartsfinaler som spelas i bäst-av-tre matcher, därefter följer semifinalerna som också spelas bo3. Finalen spelas till skillnad från de övriga slutspelsmatcherna i bäst-av-fem matcher.

Prisfördelning

Prispotten på 150 000 euro kommer att delas ut på följande sätt.

1. — 40 000 euro
2. — 25 000 euro
3-4. — 13 500 euro

Sändningsteam och var du ser matcherna

När det kommer till teamet som kommer att ta hand om oss tittare är det ännu inte klart vilka som ska sända under huvudturneringen. Klart är iallafall att Twitchkanalen "twitch.tv/eumasters" kommer att användas. Under play-in kommer dock den holländska ligan att stå för sändningarna på deras två Twitchkanaler, Gameluxlol och Gamelux, och de har ringt in flertalet kända casters från de regionala ligorna.

Nederländerna Colin "KOOLEIN" Wijnholds
Storbritannien Dan "Aux" Harrison
Storbritannien Excoundrel
Irland Oisín "PenguinCasts" Molloy
Nederländerna Chronicler
Storbritannien Jake "Hiprain" Matthews
Tyskland Troubleinc
Belgien Woong
Storbritannien Ibriz
Nederländerna Moswarm
Storbritannien Stan "GreyHart" Barker
Belgien Dino
Nederländerna Xavier-Sigi "Xsodus" Osselaer

Favorittippade lag

Inför European Masters diskuteras det rätt ofta kring vilket lag som egentligen har störst chans att vinna. Då lagen aldrig möter varandra i officiella matcher utanför European Masters är det också svårt att säga hur de står sig mot varandra. Ett lag som varje år är favorittippat är LDLC OL. I år kommer de inte till turneringen som några stora favoriter efter finalförlusten i Frankrike mot GamersOrigin. De vill dock förmodligen ha revansch för tidigare misslyckanden och med gamle Fnaticlegendaren Bora "YellOwStaR" Kim tillbaka i laget finns det iallafall rutin.

Den tyska ligan har höjt nivån för varje säsong under de senaste säsongerna och det har också sett bra ut i år. Där har FC Schalke 04 Evolution dominerat motståndet och de vann också Prime League rättvist. Om de står sig lika bra mot resten av Europas bästa lag återstår att se, men deras laguppställningen ser ut som en av de vassare i turneringen.

Spanien är den liga som länge haft högst klass av alla i Europa. Därför är det kanske inte så konstigt att det är just den ligan som har flest segrar i European Masters. Det var dock 2018 de vann senast och förra året slutade det i en finalförlust för favorittippade Vodafone Giants. Just Giants är i år ännu en gång tillbaka som Spaniens förstaseedade lag efter vinsten i SuperLiga Orange och det är förmodligen ett revanschsuget lag som går in i turneringen.



Artikelbild: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..