×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Hjarnan går segrande ur svenskmötet — Fnatic Rising med oväntad förlust

1
Hjarnan tog hem svenskmötet med Phantomles i matchen mellan Team GamerLegion och YDN Gamers. Samtidigt åkte Fnatic Rising på en oväntad förlust medan både Mousesports och GamersOrigin fortsatte att imponera. I kvällens omgång spelar samtliga nio svenskar match.
Under torsdagskvällen var det dags för ytterligare fyra svenskar att begå premiär i årets huvudturnering i European Masters. Två av dem, Kim "Phantomles" Storm och Petter "Hjarnan" Freyschuss ställdes mot varandra direkt när YDN Gamers spelade mot Team GamerLegion. Det tyska laget med Hjarnan i uppställningen var favoriter inför matchen, trots att de tvingats kvala sig in via play-in, och det blev snabbt tydligt varför.

Hjarnan fick fira första segern

Redan efter fyra minuters spel hade Hjarnan och hans botlanekollega, Benjamin "Visdom" Larsen, eliminerat YDN:s motsvarigheter och det var inte mycket som gick italienarnas väg. Tre minuter senare hade nämligen deras botlane återigen blivit eliminerad. Midlanern Phantomles och deras junglespelare Wojchiech "Tabasko" Kruza gjorde sitt bästa för att stoppa blödningen med en gank där de visserligen fällde Visdom och Jochem "Rabble" van Graafeiland men det var också ett av få positiva ögonblick.

Istället var det GamerLegion som fortsatte framåt med högsta växeln i. Hjarnan som inte fick Heimerdinger visade att han kan spela andra mages på botlane och stod för en imponerande insats med Taliyah. När YDN Gamers nexus föll efter 24 minuter hade svensken en KDA på 7/1/8. Matchens andra svensk, Phantomles, stod för en stabil insats men fick aldrig riktigt chansen att påverka matchen. Det ser heller inte ut att bli lättare när man ikväll ställs mot franska mästarna GamersOrigin. Hjarnan och hans GamerLegion ställs i sin tur mot BT Excel.

GamersOrigin imponerade men Fnatic Rising åkte på en oväntad förlust

I GamersOrigin spelar svenska botlaneduon Morgan "HustlinbeasT" Granberg och Ludvig "SMILEY" Granquist. Duon ställdes i sin första match mot brittiska BT Excel och det blev en tuff start på matchen för svenskarna som gav upp First Blood på botlane. Det franska laget kunde dock tillslut vinna matchen, mycket tack vare junglespelaren Subicz "bluerzor" Daniel som klev fram och imponerade med sin Trundle.

Utöver de premiärspelande svenskarna var även de svenska spelarna i Fnatic Rising och Mousesports igång. För Fnatic stod SuppUp Esports på menyn men det blev inte alls den munsbit som de flesta förväntat sig. Istället kunde det serbiska laget pressa Fnatic rejält. När man i ledning efter 40 minuter gjorde ett stort misstag som ledde till att Fnatic fick både Elder Dragon och Baron Nashor såg det dock ut som att det skulle sluta i förlust för serberna.

Istället höll de sig kvar i matchen, mycket tack vare att de vid ett tidigare skede lyckats förstöra två av Fnatics inhibitors. Till slut avgjordes matchen efter en stor teamfight vid nästa Elder Dragon där Energypot Wizards lyckades säkra den viktiga draken. När de kort senare också tog en Baron Nashor kunde de avsluta matchen efter 50 minuters spel. En som trots förlusten stod för en fin insats var Love "Bravado" Rapp som med sin Trundle räddade Fnatic vid flertalet tillfällen.

Alla svenskar igång i kvällens omgång

För Hampus "Promisq" Abrahamsson, Jesper "Jeskla" Klarin Strömberg och deras Mousesports gick det bättre än för Fnatic. Det tyska laget ställdes mot eSuba och det blev en ensidig historia. Efter 17 minuter stod det 10-3 i elimineringar och Mousesports hade en ledning med 6 000 guld. Bara fem minuter senare var matchen över och med det har den svenska botlaneduon och deras lag skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför kvällens match mot Fnatic Rising.

European Masters fortsätter redan ikväll och det blir en hel del svenskt deltagande i matcherna. Ikväll spelar nämligen samtliga nio svenskar som tagit sig till huvudturneringen. Sändningen börjar klockan 18:00 på EU Masters Twitchkanal.

Kvällens svenskmatcher i European Masters

LDLC OL vs. AGO Rogue



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..