Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Rogue slår Misfits — bettingsidor avslöjar resultatet före streamen

1
I slutspelsmötet mellan Rogue och Misfits var det de sistnämnda som inledde starkast och vann den första matchen. Rogue, som kom till matchen med fyra raka förluster, tog sig dock samman och vände 0-1 till 3-1 i matcher och är därmed vidare till omgång två.
Ända sedan LEC flyttat ut från studion i Berlin och till varje lags eget kontor så har Rogue haft det tufft. Laget förlorade de fyra sista matcherna i grundserien och tappade därmed den viktiga fjärdeplatsen. Istället slutade man sexa och för de två svenskarna och deras lagkamrater väntade därför Misfits Gaming i en utslagsmatch under söndagen. Matchen började dock på samma sätt som Rogues senaste matcher ofta slutat i, med katastrof. En misslyckad dive redan efter två och en halv minut resulterade i att Misfits kunde säkra två elimineringar.

Rogue med fem raka förluster i onlinematcher

Tack vare att Roguespelarna var duktiga på att farma minions kunde de dock hålla sig kvar i matchen trots att det oftast var Misfits som vann fighterna. Efter 22 minuters spel kunde dock Misfits säkra matchens första Baron Nashor och dessutom eliminera tre Roguespelare vilket gjorde att deras ledning utökades till 5 000 guld. Efter det kunde inte Rogue hämta sig och scenen som utspelade sig i slutet av matchen blev ganska talande för hur tufft laget har att vinna en onlinematch.

Oskar "VandeR" Bogdan, Steven "Hans Sama" Liv och Kacper "Inspired" Słoma försökte nämligen eliminera en ensam Iván Martín "Razork" Díaz men spanjoren som spelade Sejuani tryckte igång sin stoneplate och när resten av Misfits kom till undsättning hade han knappt tagit någon skada. Kort därefter kunde också Misfits avsluta matchen och Rogue stod därmed på fem förluster av fem möjliga under lagets onlinematcher.

Svenskarna levererade när det behövdes

I returmatchen visade Rogue äntligen, med svenska ögon sett, på det spel de besitter. Både Finn "Finn" Wiestål och Emil "Larssen" Larsson presterade som vi blivit vana vid att se dem göra. Trots en trög start där man först tog ledningen bara för att sedan tappa den så drog Rogue ifrån. När matchen sedan tickat in i lategame så kunde Larssen och Hans Sama fritt anfalla motståndarna med Inspired på Sejuani framför sig. I den sista stora teamfighten vid Baron Nashor noterades också den svenska midlanern för en triple kill innan Rogue kunde avsluta matchen och kvittera bäst-av-fem mötet.

Svenskarna fick även en framskjuten roll i den tredje matchen. Finn spelade sin klassiska Kled och tillsammans med Inspired på Pantheon såg han till att göra hela kartan osäker för Misfits. Samtidigt fokuserade Larssen på att göra det han gör bäst med Azir, nämligen farma för lategame. Det visade sig också vara ett framgångsrikt recept för Rogue som drog ifrån ju längre matchen pågick. När Rogue sakta och metodiskt förstört varje byggnad i Misfits hade varken Finn eller Larssen blivit eliminerade en enda gång och det var en rättvis ledning med 2-1 i matcher som Rogue gick till paus med.

Bettingsidor hade resultatet innan officiella streamen

Match fyra blev den jämnaste matchen lagen emellan. Efter 37 minuters spel var det fortfarande helt jämnt men Rogue såg ut att ha den bättre uppställningen för lategame. För den som följde matchen med Twitch-chatten uppe blev dock den spännande avslutningen en besvikelse. Minuter innan Rogue hittade en avgörande engage på Ju "Bvoy" Yeong-hoon och sedan kunde säkra segern efter en teamfight vid draken hade nämligen matchresultatet visats på flertalet bettingsidor som hämtade information direkt från Riot Games API. Det undgick inte tittarna i Twitch-chatten som spammade ut slutresultatet, 3-1 till Rogue, trots att matchen var långt ifrån avgjord.

I och med segern för Rogue ställs de nu mot Astralis nästa vecka på fredag i omgång två av slutspelet. För Misfits är nu säsongen över och trots den fina mittendelen som laget hade så behöver de rätta till en hel del saker inför sommarens säsong. Eftersom Rogue nu också är vidare i slutspelet innebär det att vi fortfarande har samtliga tre svenskar kvar till nästa veckas omgångar, då ställs också Martin "Rekkles" Larsson och hans Fnatic mot MAD Lions i den första semifinalen.

Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games