×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Så spelas LEC-slutspelet — datum, tider och laguppställningar

1
Efter en nio veckor lång grundserie har det äntligen blivit dags för slutspelet i vårens LEC-säsong. Hur spelas slutspelet och vilka lag har levt upp till förväntningarna? Här får du allt du behöver veta inför den första omgången som inleds på fredag.
Vårsäsongen av LEC går nu in i slutfasen och en mästare ska koras. Alla storfavoriter har presterat efter förväntningarna och tagit sig vidare till slutspelet. Etta i grundserien slutade suveräna G2 Esports som ser ut att bli tuffa att slå även i år. De regerande mästarna förlorade bara tre matcher under hela säsongen, mot FC Schalke 04, MAD Lions och Misfits Gaming. Säsongens största överraskning får nog dock MAD Lions klassas som. Laget fyllt med rookies slutade nämligen fyra i tabellen, före topptippade Rogue.

Fnatic och Astralis levde också upp till förväntningarna och slutade tvåa respektive trea med samma antal segrar. Ska de utmana G2 om titeln krävs det dock att de höjer sig ett snäpp. Rogue som tippades kunna ta plats bland de fyra främsta lagen lyckades inte alls och tappade fjärdeplatsen under de två avslutande veckorna där laget förlorade fyra raka matcher. Tillslut blev det en sjätteplats för Emil "Larssen" Larsson, Finn "Finn" Wiestål och deras lagkamrater.

Så spelas slutspelet

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games
Precis som tidigare år är det de sex främsta lagen i tabellen som kvalificerat sig för slutspelet. För vårens säsong har dock slutspelet en ny skepnad. Double elimination utökas från att endast innefatta de två bästa lagen till de fyra bästa lagen. Det betyder att G2 Esports, Fnatic, Origen och MAD Lions alla kan förlora en match och ändå ta sig till finalen. De två övriga lagen, Rogue och Misfits Gaming, har bara en chans och vid förlust är de ute ur slutspelet.

Efter att G2 Esports valt MAD Lions som sin motståndare i den första omgången innebär det att Fnatic möter Origen och Rogue ställs mot Misfits Gaming. Nedan hittar ni matchtider för samtliga omgångar i slutspelet. Observera att den första semifinalen spelas innan omgång 3.

Omgång 1

G2 Esports vs. MAD Lions
Fredag 3 april
Fnatic vs. Astralis
Lördag 4 april
Misfits Gaming vs. Rogue
Söndag 5 april

Omgång 2

Misfits Gaming/Rogue vs. TBD
Fredag 10 april

Omgång 3

TBD vs. TBD
Söndag 12 april

Semifinaler

G2 Esports/MAD Lions vs. Fnatic/Origen
Lördag 11 april
TBD vs. TBD
Lördag 18 april

Final

TBD vs. TBD
Söndag 19 april



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..