×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

MAD Lions med superskräll mot G2 Esports efter Caps stora misstag

1
MAD Lions gick in i matchserien mot de regerande mästarna G2 Esports som underdogs. Efter fyra matcher stod det dock 2-2 och laget fyllt av rookies hade en chans att ta hem segern. Efter ett stort misstag av G2:s stjärna, Rasmus "Caps" Winther kunde de också säkra segern och skicka ner G2 i slutspelets lower bracket medan de själva avancerade till semifinal.
I den första omgången av LEC-slutspelet ställdes ettan från grundserien, G2 Esports, mot fyran, MAD Lions. G2 kom till matchen som stora favoriter men redan från start blev det klart att MAD inte tänkte ge sig utan en ordentlig fight. I den första matchen gjorde MAD Lions en av sina bästa matcher för säsongen och Matyáš "Carzzy" Orság såg fast besluten om att säkra utmärkelsen som säsongens rookie. AD-Carryn stannade på 14/3/7 i KDA med Kalista efter att hans lag säkrat segern i match ett i bäst-av-fem mötet. En oväntat stark start för laget som spelat säsongen med fyra rookies och några slutspelsnerver såg man inte skymten av.

Inför match två såg rookie-laget ut att ha säkrat en fördel efter draften där de av allt att döma gick vinnande ur den med sin lategame-inriktade uppställning. G2 visade dock direkt att om man tänker spela lategame-uppställningar mot dem så måste man vara försiktig i earlygame. Det kan man knappast säga att MAD Lions var och redan efter ett par minuter hade de tagit en dålig teamfight. Därifrån handlade det mesta om G2 som också kunde säkra en komfortabel seger i match två efter att Martin "Wunder" Hansen lekt med motståndarna på sin champion Sett.

Caps hade det tufft men Perkz ledde laget till seger

Den tredje matchen blev en riktigt jämn historia. Lagen följdes åt länge, men tack vare fint spel av både Zhiqiang "Shadow" Zhao och Carzzy så kunde MAD Lions säkra flera tidiga drakar. Det gjorde att de också kunde säkra en tidig Cloud Soul, något som blev viktigt för det unga laget. G2 stod för flera bra fighter vilket höll dem kvar i matchen men Rasmus "Caps" Winther hade ännu en gång det tufft på Aphelios. Efter att ha blivit fångad helt ur position i midlane kunde MAD Lions eliminera honom vilket ledde till att de också kunde säkra Baron Nashor. När de sedan säkrade Elder Dragon var hoppet ute för G2 som därmed hade kniven mot strupen inför match fyra.

Just det är ett scenario som brukar passa G2 bra men den här gången inledde de den fjärde matchen uselt. MAD Lions kunde tidigt ta ledningen och var vid ett tillfälle i ledning med 5 000 guld. Luka "Perkz" Perković behöll dock lugnet och med sin Cassiopeia såg han till att G2 började vinna teamfights. När de små vinsterna väl började komma fick MAD Lions det tuffare och tuffare då de valt ett lag mer inriktat på earlygame medan G2 gått för lategame. Det blev också tydligare för varje minut som gick och trots att lejonen länge hade ledningen så var känslan att G2 var de som egentligen hade övertaget. Tillslut kunde de regerande mästarna också säkra Baron Nashor vilket ledde dem till seger och 2-2 i matcher.

Galet avslut efter Caps misstag

De flesta trodde nog att G2, precis som förra året när de ställdes mot Fnatic, skulle vinna även den femte matchen och avancera i slutspelet. Den femte matchen blev dock den jämnaste av dem alla. Efter att ha svängt fram och tillbaka fler gånger än någon kunnat räkna, säkrade MAD Lions tillslut sin fjärde drake och en Ocean Soul. När de sedan gick för Baron Nashor trodde nog de flesta att rookie-laget skulle ta hem matchen. Istället satsade Caps och Wunder på en backdoor och med Kalista och Ziggs gick det undan. De hann förstöra ett nexustorn innan Carzzy eliminerade Caps och när Wunder förstörde nexustorn nummer två var resten av MAD Lions där och tvingade ut honom ur basen.

Lejonen tvingades spela försvar eftersom de hade en blottad nexus och det var inte förrän nästa Baron Nashor åter dykt upp på kartan som matchen tog fart igen. Mihael "Mikyx" Mehle på Bard tog sig hela vägen fram till Mad Lions bas, satte upp en ward som Caps kunde teleportera till och duon gick för en ny backdoor. Den här gången såg de ut att lyckas men istället för att slå de sista slagen på nexusen använde Caps sin Satchel Charge som både slösade tid och flyttade honom närmare MAD Lions-spelarna som hunnit tillbaka till basen. Laget fullt av rookies lyckades alltså försvara även det backdoorförsöket och kunde ett par minuter senare vinna en teamfight som ledde dem till segern i matchen och en vinst med 3-2 i matcher mot de regerande mästarna.

Fnatic spelar imorgon, lördag

För MAD Lions innebär segern att de nu går vidare till semifinal i turneringen där de möter antingen Astralis eller Fnatic. För G2 väntar nu en match i lower bracket där de går in i runda tre och möter vinnaren i matchen mellan Fnatic/Origen och Misfits Gaming/Rogue. Fnatic spelar sin match mot Origen imorgon, lördag, klockan 17:00 och kan ses här.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..