×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Fnatic vinner över Origen — möter MAD Lions i semifinal

1
Efter att ha stått för en rejäl överkörning i de två första matcherna såg Fnatic ut att ta en promenadseger mot Origen i kvällens slutspelsmöte. Så blev det dock inte och Origen kunde komma tillbaka och vinna match tre. De gick också mot segern i den fjärde matchen men ett misstag fällde dem och Fnatic är nu klara för semifinal mot MAD Lions.
Efter fredagens skräll i den första slutspelsmatchen, där MAD Lions tog en oväntad 3-2 seger mot G2 Esports, var det dags för Fnatic att ta sig an Astralis. Ett klassiskt möte och många svenskar kanske minns finalen i Stockholm 2015 mellan de båda lagen där Martin "Rekkles" Larsson stod för en pentakill på hemmaplan. Den här gången var det dock inte final utan första omgången i slutspelet och trots att Fnatic kanske inte var gigantiska favoriter så kom de ut i den första matchen och visade att de nog borde räknas som det.

Fnatic körde över Origen

Oskar "Selfmade" Boderek och Tim "Nemesis" Lipovšek såg till att varken Barney "Alphari" Morris eller Elias "Upset" Lipp fick något utrymme att spela spelet. Redan efter 12 minuter hade Nemesis en stor guldledning över sin midlanemotståndare, Erlend "NukeDuck" Våtevik Holm, och trots att han spenderat mycket tid på att besöka sina sidelanes så hade slovenen mer farm än NukeDuck. Matchen fortsatte sedan som den började och när Origens nexus föll hade Fnatic en ledning med 13 000 guld och den enda spelaren som blivit eliminerad var Rekkles, som föll en enda gång.

Även i den andra matchen blev det mycket Fnatic. Inledningen var jämn men ju längre matchen pågick desto mer tog det orangea laget över. Rekkles och Zdravets "Hylissang" Galabov spelade ännu en gång Senna och Zilean på botlane och Origen såg inte ut att hitta något som kunde rå på den duon. Nemesis, som tidigare inte direkt imponerat med Diana, spelade på toppen av sin förmåga och för kommentatorerna, som i början var tveksamma till varför Fnatic satte honom på Diana, stod det snabbt klart att det inte längre spelade någon roll vilken champion som slovenen hade. Fnatic vann också den andra matchen på ett liknande sätt där de totalt dominerade från minut femton och framåt.

Trundle fungerade inte alls för Hylissang

I match tre såg Origen till att Fnatic inte fick använda sig av Zilean och Senna på botlane genom att banna Zilean. Rekkles spelade återigen Senna medan Hylissang fick spela Trundle, något som inte såg ut att gå bra. Supportspelaren, som ofta fått kritik för att vara alldeles för ojämn och ofta spelar på gränsen, blev fångad om och om igen. Tillslut såg det ut som att Origen skulle promenera hem segern precis som Fnatic gjort i de första matcherna men istället vände Hylissang på matchen.

Genom att börja splitpusha med sin Trundle kunde han hela tiden sätta käppar i hjulet för Origen, som trots att de säkrade Baron Nashor och en Mountain Soul inte kunde avgöra matchen. Klockan tickade vidare och trots att Origen gjorde sitt yttersta såg de inte ut att lyckas stänga matchen. Efter att återigen ha eliminerat en ensam Hylissang flertalet gånger lyckades de dock freda sina inhibitors. När de sedan kunde ta en teamfight, samtidigt som Hylissang inte stod och slog på deras torn, klarade de av att vinna den och sedan avsluta matchen efter 42 minuter.

Ett misstag av Upset avgjorde

Även i den fjärde matchen fortsatte Rekkles på den inslagna vägen med Senna. Den här gången med Tahm Kench som partner men det var tydligt att Hylissang föredrog Zilean. Bulgaren hade det återigen tufft och blev tidigt eliminerad ett par gånger samtidigt som Andrei "Xerxe" Dragomir och Alphari gjorde livet surt för Gabriël "Bwipo" Rau. Fram till den tjugosjätte minuten såg Origen ut att ta mötet till en femte och avgörande match men när det väl såg ut att gå som bäst kom ett stort misstag.

Origen startade ett försök att ta Baron Nashor men avbröt det när de insåg att de kunde fånga Selfmade. Fnatics junglespelare lyckades dock undkomma och när hans lagkamrater kom till undsättning befann sig Origens AD-Carry, Elias "Upset" Lipp, på en riktigt dålig position. Fnatic kunde snabbt eliminera tysken och vinna teamfighten vilket gav dem Baron Nashor och plötsligt var de i ledning. Med baronbuffen kunde de förstöra två inhibitors och snart låg Origens bas i ruiner. I och med segern ställs nu Fnatic mot MAD Lions i semifinal nästa lördag medan Origen ställs mot vinnaren i matchen mellan Misfits och Rogue.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..