×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Helgens LEC — så spelar svenskarna

1
Imorgon, fredag, har det blivit dags för vecka två av LEC:s totalt nio veckor långa grundserie. I år finns det tre svenskar med bland de 10 lagen och de hittar vi i Rogue och Fnatic. Fragbite har tagit en titt på hur det går för svenskarna, vilka de möter och vad som blir extra intressant att titta på under helgens två speldagar.
Årets första LEC-säsong är igång och i vårens säsong spelar tre stycken svenskar. Martin "Rekkles" Larsson håller precis som tidigare till i Fnatic och förra årets succé-rookie, Emil "Larssen" Larsson, spelar tillsammans med Finn "Finn" Wiestål i Rogue. Under den första helgen blev det blandade resultat för de tre spelarna. Rekkles och hans Fnatic mötte tufft motstånd i inledningsmatchen och började med en förlust mot Astralis som blev för starka. Därefter följde man upp med en övertygande seger mot Misfits Gaming.

För Larssen och Finn började säsongen i princip som den förra slutade, med riktigt bra spel. Larssen fortsatte att visa upp att han har potentialen att bli en av regionens bästa midlane-spelare medan Finn stod för en stabil insats och bjöd publiken på lite luftgitarr efter att ha gjort bort motståndet. Rogue vann premiären mot Misfits Gaming och följde upp med en seger över Excel Esports.

Helgens matcher för Fnatic och Rogue

Fredag:
Rogue vs. Astralis

Lördag:
Fnatic vs. SK Gaming

Rekkles mot FORG1VEN på lördag

På lördagen ställs två av de just nu tre obesegrade lagen mot varandra när Rogue går upp mot Origen. Där väntar en intressant match för svenskarnas lag då Origen på pappret är ett betydligt bättre lag än både Excel och Misfits. Det blir alltså Rogues första riktigt stora prov för den här säsongen och det kan ge en fingervisning om det unga laget på riktigt kommer att kunna utmana om titeln senare i vår. För Rekkles och hans Fnatic blir det också en intressant match då de går upp mot Schalke 04, ett lag som Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou nu gjort comeback i. Det är två matcher man absolut inte får missa.

Under lördagen blir det smidigt för den som bara vill se lagen med svenska spelare i då Fnatic spelar matchen direkt efter Rogue. Först går Larssen och Finn upp mot ett Vitality som sett skakigt ut utan deras ordinarie midlaner, Aljoša "Milica" Kovandžić , och på pappret ska det bli en komfortabel seger för Rogue. Sedan är det dags för Fnatic att äntra scenen när man ställs mot Oskar "Selfmade" Bodereks gamla lag, SK Gaming. Till den matchen är Fnatic stora favoriter och man ska vinna mötet nio gånger av tio.

Att titta lite extra på:

Under helgen rekommenderar vi på Fragbite att man håller ett extra öga på Larssen. 19-åringen har en imponerande KDA på 10/1/12 efter de två första matcherna och har redan stått för tre stycken solokills. Fortsätter han på den inslagna vägen är chansen stor att han är spelaren som kan ta över Rekkles titel som Sveriges bästa spelare.

Att inte titta på alls:

Både Fnatic och Rogue slog Misfits förra helgen och det ser ut att bli ännu en säsong i botten för det kaninprydda laget. Man ska inte dra för stora växlar efter bara två matcher men om det inte sker en förbättring snart så rekommenderar vi att man skippar att se deras matcher och gör något vettigt med tiden, om man nu inte verkligen hejar på motståndarna såklart.

Se matcherna på Riot Games Twitchkanal eller deras YouTubekanal.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..