×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

RecensionDatorer

Recension: MSI Infinite A

2
Att bygga datorer är inte för alla. Därför är det extra bra då det släpps färdiga gamingdatorer på marknaden som verkligen håller måttet. Infinite A-serien från msi är just sådana datorer.
Vill du vara garanterad att få en bra spelupplevelse är en Kaby Lake-processor, ett Nvidia-kort från 10x-serien, bra RAM-minnen och en snabb SSD bra ingredienser. Allt detta finnas samlat innanför det flashiga chassit till Infinite A-serien från tillverkaren msi. Men smakar det så kostar det, som det heter. I det här fallet ligger startpriset på runt 15 000 kronor (då med ett GTX 1060-kort).

Utformning och funktioner

Infinite A finns i tre olika utförande, där det enda som skiljer modellerna åt är vilket grafikkort som används. Det handlar om GTX 1060, 1070 och 1080 - samtliga givetvis från msi själva. Annars har de olika modellerna samma processor (en Kaby Lake i7-7700) och precis likadana funktioner. En av de som sticker ut är hur denna stationära speldator har anpassats för VR, genom att placera både en HDMI- och en USB 3.1-kontakt på datorns framsida.När vi liks är inne på det kan vi passa på att säga några ord om datorns utformning. Den har en mindre futuristisk design än exempelvis Aegis, också den från msi, men med sina speciella kanter får den ändå en något spejsad look. Detta kompletteras av RGB-belysning samt att du kan välja mellan en mer klassisk, svart sida på chassit eller en genomskinlig som låter dig se datorns härliga innandöme. På den bakre delen av ovansidan finns dessutom ett handtag, som helt enkelt ska göra det lättare att bära med sig datorn då du ska iväg på LAN.

Tekniska specifikationer

CPU: 3,6 Ghz Intel Core i7 7700 (Quad-core, 8MB cache)
Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 1070, 8GB GDDR5
RAM: 16GB DDR4, 2 400 Mhz (Kingston)
Moderkort: MSI B250M Bazooka (MS-7A70)
Nätaggregat: 550W (80 Plus Bronze)
Lagring: 256 GB M.2 SSD, 2 TB HDD
Optisk enhet: DVD Super Multi
Portar: 2 x USB 3.1 C, 4 x USB 3.1, 3x USB 2.0, HDMI, DVI, 3x DisplayPort, VR Link HDMI, Gigabit ethernet, mikrofon- och hörlursutgångar, högtalarutgång. line-in, utgångar för surround-ljud.
Anslutning: Intel AC3168 802.11ac, Bluetooth 4.2
Ljud: Realtek ALC887, Nahimic 2.0
Operativsystem: Windows 10 Home 64-bit
Vikt: 15 kg
Mått: 21 x 45 x 48,8 cm (B x D x H)

Hur var det då med alla dessa funktioner? Ja, det finns en hel uppsjö av dem och jag kommer inte att avhandla alla. För att börja någonstans kan vi väl ta avstamp i hur saker och ting har positionerats inuti datorn. Den är nämligen indelad i tre olika fack, som helt enkelt ska hjälpa till att hålla alla delar väl kylda. Grafikkortet och nätaggregatet har placerats i varsitt luftfack samtidigt som CPU:n , samt RAM-minnena, tillsammans återfinns i det tredje. Samtliga fack har eget luftflöde, och förutom bra kylning kan detta vara något som kan tänkas bidra till att göra datorn så tyst som den faktikskt är. Det är dessutom väldigt lätt att komma åt alla delar och det finns goda uppgraderingsmöjligheter, för den som inte vill köpa en helt ny dator då det är dags.Härligt tysta fläktar, totalt nio USB-kontakter (tre USB 2.0, sex USB 3.0/3.1), DDR4 Boost, Intel Optane 3 samt något som msi kallar för “military class v”-kvalitet på vitala delar som ska leverera ett system som inte bara klarar av gaming på hög nivå utan även en del fysiska påfrestningar vid exempelvis förflyttning.

Testet

Väl inkopplad kan jag snabbt konstatera att den här datorn inte har några som helst problem att leverera tillfredsställande prestanda i mina "go 2"-spel, det vill säga CS:GO, Overwatch och World of Warcraft. Skulle jag börja stänga ner diverse funktioner i Windows och göra den typ av rena installation som oftast görs på tävlingsdatorer skulle den garanterat passa utmärkt för just sådana ändamål. Testdatorns GTX 1070-kort duger gott för de allra flesta, även om de som spelar riktigt grafiktunga spel bör satsa på 1080-versionen.I övrigt då? Jo då, även om det känns lite vådligt att bära en så pass dyr dator med endast en hand så kommer handtaget väl till hands då den förflyttas inom hemmet. De olika kamrarna inuti datorn verkar dessutom ge en bra kyleffekt. Dessutom går den mycket tystare än min personliga speldator, vilket kan vara en fröjd för den som inte är som jag. För mig är datorfläktar bara lugnande.


Slutsats och betyg

Det är uppenbart att MSI tar byggandet av färdiga gamingdatorer på största allvar. Det kanske viktigaste med Infinite A-serien är ändå de mycket goda möjligheterna till att komplettera samt uppgradera komponenterna. Tyvärr känner jag att en uppgradering behövs redan från början, då datorn endast kommer med en M.2 SSD på 256 GB, samt en vanlig SATA-HDD på 2TB. Jag skulle genast komplettera detta med en 2.5" SSD, som det finns en dedikerad plats för.Leverar gör den dock, på högsta nivå. Testburken hade visserligen bara ett GTX 1070-kort i sig, men det jag fick ut av det var ändå väl än nog då jag spelade spel som CS:GO, World of Warcraft och Overwatch. I slutändan känns det verkligen som att du får valuta för pengarna och den är, trots att jag föredrar mer raka linjer, även rätt snygg. Så är du på jakt efter en ny gamingdator men undviker helst att bygga den själv? Då är Infinite A-serien definitivt något att titta närmare på.

Fördelar:

Hög prestanda.
Tystgående.
Prisvärd.
Enkelt att byta ut delar.


Nackdelar:

Designen är verkligen inte för alla.
Kommer med en för liten SSD.


Intresserad?

MSI Infinite A har vid publiceringen ännu inte lanserats fullt ut, men finns för tillfället i 1060-utförandet hos Elgiganten. Den, samt de kraftfullare funktionerna, finns även att förbeställa hos en återförsäljare listad på Prisjakt.

Infinite A, GTX 1060
Infinite A, GTX 1070
Infinite A, GTX 1080

Betyg

8 / 10

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..