×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Ad

Sverige

FIFA:s överraskande besked — kan bryta med EA Sports

1
Organisationen vill avsluta EA-monopolet och expandera med andra aktörer i virtuella sporten.
FIFA siktar på att expandera sin gaming och esport-marknad utan EA-Sports som organisationens enda aktör med rättigheter.

Organisationen meddelade världen på sin hemsida att fokuset på gaming och esporten ska expandera i samband med ett flertal företag som aktivt tävlar om samarbeten med FIFA.

EA-Sports har varit enskild aktör och rättighetshållare för FIFA-titlar sedan 1993 och verkar nu ha sin monopol hotad av fotbollsorganisationen.

"Framtiden för spel och e-sport för fotbollsintressenter måste involvera mer än en part som kontrollerar och utnyttjar alla rättigheter", skrivs i klartext och kan tolkas att vara direkt riktat mot EA-Sports.

I meddelandet skriver även organisationen att de vill använda sig av FIFA-världsmästerskapen för att lansera och integrera spännande nya spel och esport-erbjudanden. Tittarsiffrorna i världsmästerskapen rapporteras vara över fem miljarder.

Enligt en New York Times-artikel kräver FIFA en miljard dollar för att spelutvecklaren ska få sätta FIFA-namnet på sina fotbollsspel.

Det nuvarande kontraktet mellan organisationen och företaget är satt att löpa ut under nästa år och kan vara avgörande för EA:s framtid som FIFA-speljätten.

Artikelbild: Pressbild/FIFA22
Ad

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..