×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Ad

Sverige

FIFA:s överraskande besked — kan bryta med EA Sports

1
Organisationen vill avsluta EA-monopolet och expandera med andra aktörer i virtuella sporten.
FIFA siktar på att expandera sin gaming och esport-marknad utan EA-Sports som organisationens enda aktör med rättigheter.

Organisationen meddelade världen på sin hemsida att fokuset på gaming och esporten ska expandera i samband med ett flertal företag som aktivt tävlar om samarbeten med FIFA.

EA-Sports har varit enskild aktör och rättighetshållare för FIFA-titlar sedan 1993 och verkar nu ha sin monopol hotad av fotbollsorganisationen.

"Framtiden för spel och e-sport för fotbollsintressenter måste involvera mer än en part som kontrollerar och utnyttjar alla rättigheter", skrivs i klartext och kan tolkas att vara direkt riktat mot EA-Sports.

I meddelandet skriver även organisationen att de vill använda sig av FIFA-världsmästerskapen för att lansera och integrera spännande nya spel och esport-erbjudanden. Tittarsiffrorna i världsmästerskapen rapporteras vara över fem miljarder.

Enligt en New York Times-artikel kräver FIFA en miljard dollar för att spelutvecklaren ska få sätta FIFA-namnet på sina fotbollsspel.

Det nuvarande kontraktet mellan organisationen och företaget är satt att löpa ut under nästa år och kan vara avgörande för EA:s framtid som FIFA-speljätten.

Artikelbild: Pressbild/FIFA22
Ad

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..