×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Ad

USA

Fragbite förklarar: Så fungerar EA Sports esportupplägg för FIFA 22

1
Upplägget för den stundande FIFA-säsongen är inte det lättaste att förstå. Här gör vi ett försök att reda ut hur det globala turneringsupplägget för FIFA 22 ser ut.
Inför dagens släpp av FIFA 22 har EA Sports presenterat ett antal ändringar i sitt esportupplägg. För den oinsatte är det dock inte helt lätt att hänga med i svängarna kring alla olika mästerskap, kval och regioner.

Här gör vi ett försök att bena ut vad som gäller i de viktigaste mästerskapen den kommande FIFA-säsongen.

Klubblagsmästerskapen (FIFAe Club Series)

Klubblagsmästerskapen är FIFA:s stora klubblagsturnering. I turneringen ska världens bästa FIFA-organisationer ställa upp med sina starkaste 2v2-lag.

Mästerskapen börjar nu i november och inleds med ett ligaspel där klubbarna delas in i regionala divisioner. De bästa lagen i varje division tar sig vidare till klubblagsmästerskapens slutspel (FIFAe Club Playoffs).

Från slutspelet kommer sedan de 22 bästa lagen att kvalificera sig för klubblagsvärldsmästerskapen (FIFAe Club World Cup) som äger rum under sommaren nästa år.

Landslagsmästerskapen (FIFAe Nations Series)

Landslagsmästerskapen (FIFAe Nations Series) finns till för att utse världens bästa FIFA-nation. Precis som i klubblagsmästerskapen spelas landslagsmästerskapen i ett 2v2-format.

Landslagsmästerskapen inleds med ett fem månader långt kvalgruppspel (FIFAe Nations Online Qualifier). De bästa länderna i kvalgruppspelet tar sig vidare till kvalslutspelet (FIFAe Nations Playoffs) som i sin tur leder till det stora landslagsvärldsmästerskapet (FIFAe Nations Cup) som också det ska hållas under sommaren nästa år.

Individuella mästerskapen (FIFAe Global Series)

Utöver de två lagbaserade mästerskapen kommer EA Sports också att anordna ett individuellt mästerskap. Det individuella mästerskapet spelas, som namnet antyder, i 1v1-format.

De individuella mästerskapen inleds med ett antal regionala online-turneringar. De 128 spelare som presterat bäst i online-turneringarna kommer sedan att få spela ett stort kvalslutspel (FIFA Global Series Playoffs).

De 32 spelare som presterar bäst i kvalslutspelet får en plats i det individuella världsmästerskapet (FIFAe World Cup) som också kommer att hållas under sommaren 2022.


Artikelbild: Pressbild/EA Sports
Ad

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..