×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Ad

Kanada

Kanadensisk FIFA-spelare avstängd efter grova påhopp — förlorar sin VM-plats

1
Agit "AgitPower" Katilmis stängs av i ett år efter att ha fällt grova kommentarer riktat till sin motståndare under en Twitch-stream.
Den kanadensiska FIFA-spelaren Agit "AgitPower" Katilmis slutade för en månad sedan tvåa i det nordamerikanska Playstation 4-kvalet till VM och säkrade därmed en plats i det individuella FIFA-världsmästerskapet. Nu står det dock klart att det inte blir något VM för 20-åringen.

AgitPower blev nämligen häromveckan avstängd från alla tävlingar som EA Sports arrangerar efter att ha fällt ett antal ytterst olämpliga kommentarer under en Twitch-stream. I streamen uppmanar AgitPower bland annat sin motståndare att ta sitt liv genom att hoppa från en bro.

Efter att AgitPowers beteende uppmärksammats valde hans klubb Vancouver Whitecaps FC att omedelbart bryta sitt kontrakt med spelaren.

"Det går inte att överdriva hur allvarligt vi ser på detta och som klubb tar vi starkt avstånd från dessa kommentarer", skriver klubben på sin hemsida.

AgitPower själv har i efterhand bett om ursäkt för sina kommentarer och accepterat sin avstängning.

Det individuella världsmästerskapet i FIFA kommer att hållas under den 6-8 augusti i London. Från svenskt håll kommer spelarna Oliver "OliBoli7" Uttgren och Mattias "OpTolle" Tolinsson att delta.

Det är ännu oklart om någon, och i sådana fall vem, som kommer att ta AgitPowers plats i turneringen.

Artikelbild: Pressbild/Vancouver Whitecaps FC
Ad

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..