×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Virtus Pro kickar Dota-proffset efter Z-skandalen — "Skadat vårt förhållande med esporten"

2
Till följd av diskvalificeringen från Dota-turneringen gör sig Virtus Pro av med Ivan "Pure" Moskalenko.
Virtus.pro bryter kontraktet med Ivan "Pure" Moskalenko till följd av diskvalificeringen efter spelarens upprörande handling under DPC.

Detta bekräftar organisationen i ett pressmeddelande redan en dag efter matchincidentens uppmärksammande.

"Direkt efter incidenten med Pure under första matchen kontaktade vi Valve och arrangören medans vi genomförde vår egna utredning. Sergey Glamazda, VD för Virtus Pro, pratade personligen med spelarna mellan matcherna för att ta reda på vad som hade hänt."

Organisationen skriver sedan kort om Pures offentliga uttalande om incidenten som delades på VP:s Twitter samt att arrangören Beyond The Summit varit i kontakt med spelarna i sin utredning för att sedan nå ett sista beslut.

"Den stränga bestraffningen är chockernade. Valve har en viss historia med att disciplinera, men att diskvalificera hela laget från DPC-turneringen baserat på en ritning på minimappen av en enstaka spelare sätter en helt nytt exempel."

Trots det tillsynes defensiva uttalandet avslutar organisationen på en mer rak not med att VP konsekvent har ställt sig emot hathetsande fall inom esporten och att kontraktet med Pure bryts på grund av spelarens handlingar som lett till diskandet.

"Klubben bryter avtalet med Pure för hans nedvärderande handlingar som lett till diskvalificeringen från turneringen och en stor skada på vårt förhållande med det globala esport-samhället."

Kommentarerna kring pressmeddelandet verkar vara blandade där många anser att VP undviker att brösta ansvaret och erkänna incidenten för vad många anser att det är, medans andra ställer sig bakom Pure och anser att både diskvalificeringen samt kicken är överdriven.

Artikelbild: Pressbild/Virtus.pro

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..