×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Virtus Pro diskas från Dota-turnering — spelare ritade "Z" under tävlingsmatch

1
VP:s Ivan "Pure" Moskalenko diskvalificerar laget i DPC-slutspelet efter vanskötseln.
Virtus.pro-stjärnan Ivan "Pure" Moskalenko utreds för krigshets av Beyond The Summit och Valve efter att ha ritat ett "Z" på minimappen under en Dota Pro Circuit-match.

Incidenten snappades snabbt upp av fans och spelare världen om när den pro-ryska krigssymbolen dök upp på skärmen och delades på sociala medier som en löpeld från profiler som Dota-caster Roman "CaspeRRR" Lepokhin.

I tweeten skriver profilen; "Jag uppmuntrar er att gissa vilken organisation och spelare det är" med stillbilder från incidenten som visar Pures kartritade "Z" på skärmen som snabbt försöktes döljas av laget.

Även klipp från Pures livesändning som visar hur han medvetet ritar symbolen på kartan spreds kort efter incidenten och väckte kommentarer såsom; "En guide till hur man förstör sitt rykte" samt "Vilken skitstövel".

Symbolen är uniform med stöd för Putin och den ryska invasionen i Ukraina och har använts i stor utsträckning under kriget av ryska soldater, politiker och blev först uppmärksammad på sociala medier efter att symbolen var målad på ryska pansarvagnar i Ukraina.

Virtus Pro-spelarna dök inte upp för intervjuer efter matchen och hade inom kort ett uttalande från Pure på Virtus Pros Twitter-konto där spelaren försvarar sig och hävdar att incidenten var slumpmässig och att det inte var meningen att förolämpa någon.

Beyond The Summit-grundare David "GoDz" Parker bekräftade på Twitter att incidenten undersöks och att diskussioner med Valve är i verk för hur arrangörerna ska hantera situationen.

Det dröjde inte länge efter den inledda utredningen som BTS bekräftade på Twitter att Virtus Pro (Outsiders) diskvalificeras från turneringen till följd av incidenten.

Artikelbild: Virtus.pro/Youtube
Videokälla: Dreamleague/Twitch

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..