×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Handsken om historiska DPC-säsongen: "Förväntade mig inte det på förhand"

1
Simon "Handsken" Haag och hans Goonsquad blev det första laget någonsin att spela en hel DPC-säsong utan att förlora en karta.
Så sent som i mars bildades den nya svenska Dota-femman Goonsquad. Laget har gjort total succé och har under våren krossat allt motstånd i DPC:s andradivision vilket gett dem en plats i nästa DPC-säsongs högstaliga.

I en lång intervju med esportsajten Blix.GG berättar Goonsquad-spelaren Simon "Handsken" Haag att han inte är förvånad över att laget gjorde bra ifrån sig.

— Jag skulle inte säga att jag är förvånad över att vi vann ligan, men jag hade åtminstone förväntat mig att vi kanske skulle släppa en karta eller två, berättar han i intervjun.

— Det var vissa kartor vi spelade som jag tror hade kunnat bli tuffare. Ibland är man inte nöjd med draften eller ens early game eller beslutsfattandet, men i slutändan känner jag att vi var superkomponerade. Även i de svårare matcherna höll vi oss lugna. Vårt spel har sett bättre och bättre ut för varje match.

Faktum är att Goonsquads resultatrad från säsongen är historiskt bra. Laget vann alla sina sju matcher utan att förlora en enda karta, en bedrift som inget annat lag någonsin lyckats med i DPC:s historia.

— Jag skulle inte säga att jag är förvånad över att vinna ligan men jag är definitivt glad över att vi inte förlorade en karta. Jag förväntade mig inte det på förhand, säger Handsken.

Tack vare den fantastiska säsongen kommer Goonsquad i sommar att spela i DPC:s högstaliga. Enligt Handsken är målet att redan i debutsäsongen ta en av de fyra Major-platserna som finns i ligan.

— Jag skulle säga att vi känner oss säkra på att vi kan göra riktigt bra ifrån oss och åtminstone ta oss till nästa Major utan problem, säger han.

Exakt när sommarsäsongen av DPC:s högstadivision drar igång är ännu inte klart. Härnäst på Dota-schemat är Majorn i Stockholm som kickar igång den 12:e maj där svensklaget Team Liquid deltar.

Goonsquad är:

Sverige Charlie "aQua" Arat
Sverige Linus "Limmp" Blomdin
Sverige Gustav "s4" Magnusson
Sverige Simon "Handsken" Haag
Finland Petu "Peksu" Vaatainen

Artikelbild: Pressbild/Starladder
Videokälla: Dreamleague/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..