×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Loda rasande på svenska hanteringen av The International: "Dödsstöten för Sverige som esportland"

1
Den svenska Dota-legendaren Jonathan "Loda" Berg är minst sagt besviken efter Valves besked om att The International kan behöva flyttas från Sverige.
Jonathan "Loda" Berg är en av de största legendarerna inom Dota-scenen. För Fragbite berättar 33-åringen, som är delägare och vd för storlaget Alliance, att han reagerade kraftigt på Valves besked om att eventuellt flytta The International från Sverige.

— Det kändes väldigt tungt. Jag blev både ledsen arg och besviken, säger Loda.

Enligt svensken kan detta få stora konsekvenser för Sverige som esportland.

— Det är helt obegripligt hur Sverige kan säga nej så snabbt till ett av världens största esportevent. Det är gratis PR för Sverige under en tid när vi verkligen behöver det, men det är också ett extremt viktigt event att hålla för Sverige som esportsland. Att tappa The International och potentiellt CS-majorn senare i höst hade varit dödsstöten för Sverige som esportsland, säger han.

— Vad skickar det för signaler till andra turneringsarrangörer som vill hosta turneringar? Självklart kommer detta få dom att titta på andra länder än Sverige, då man inte kan säkerställa att eventen faktiskt tar plats.

För Alliance, som är baserade i Sverige, är Valves besked extra tungt. Enligt Loda överväger nu organisationen att lämna landet.

— Vi har sett fram emot The International under två års tid nu, och för många av oss så var detta eventet som skulle vara startskottet för den nya vågen av esport inom Sverige. Om TI nu inte blir av i Stockholm så börjar man ju ärligt talat fundera på varför vi ens är i Sverige från första början.

— Jag har varit övertygad om att svenska staten skulle inse värdet av esporten vid det här laget, men istället så får man en spark rakt i ansiktet. För detta är ärligt talat en spark rakt i ansiktet på alla esportfantaster i vårt land.

Artikelbild: Pressbild/Starladder

Bör International få hållas i Sverige?

677 personer har röstat

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..