×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

CHOCKEN: The International riskerar att flyttas från Sverige

1
Covid-regler kan sätta stopp för världens största esport-evenemang i Sverige.
Under natten till tisdagen meddelade Dota2-tillverkaren Valve att man letar efter en ny plats att hålla världens största esport-turnering The International på.

Turneringen var ursprungligen tänkt att för första gången någonsin hållas i Sverige men då evenemanget inte klassificeras som ett elitidrottsevenemang riskerar covid-regler att sätta stopp för evenemanget.

Enligt Valves pressmeddelande har turneringsarrangören varit i kontakt med inrikesminister Mikael Damberg i ett försök att få evenemanget omklassificerat till ett elitidrottsevenemang, men att begäran avslagits omedelbart. Enligt Valve har bolaget överklagat beslutet och frågan ligger enligt bolaget nu hos den svenska regeringen.

Då det för tillfället råder politisk osäkerhet kring huruvida regeringen kommer att kunna sitta kvar har Valve beslutat att börja leta efter andra platser att hålla turneringen på för att säkerställa att The International blir av.

Artikelbild: Sören Andersson och Valve

Bör International få hållas i Sverige?

677 personer har röstat

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..